“Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή. Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού και τιμωρίας τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στη χρήση και στο περιθώριο».

Αυτό το μήνυμα έστειλαν ο δήμος Τυρνάβου και το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, με κοινή δράση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις  του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Με σύνθημα «στάσου πλάι μου» και «οι χρήστες έχουν προβλήματα, δεν είναι το πρόβλημα» στελέχη της δημοτικής αρχής, του Κέντρου Υγείας και εθελοντές διένειμαν ενημερωτικό υλικό στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και του Αμπελώνα.

Ο Γ. Κόκουρας

Με δήλωση του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας χαιρέτησε την συνεργασία του δήμου με το Κέντρο Υγείας και τη συμμετοχή δημοτών στην εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» και δήλωσε πως «η δημοτική αρχή θα συνεχίσει σε καθημερινή βάση τη μάχη της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της μάστιγας που έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για την νεολαία, καθώς η μάχη αυτή πρέπει να είναι διαχρονική, και όχι επετειακή.

Σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς, τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, ενώ πρόθεση μας είναι να στηρίξουμε κάθε άλλη δράση, απ όπου και αν προέρχεται, η οποία θα έχει ως στόχο την πρόληψη και να στείλει το μήνυμα ότι η ουσία είναι η ζωή και όχι οι ψευδαισθήσεις».