"Δεν εκτιμώ ότι υπάρχει κάποιος τόσο άφρων που να τινάξει τη διαπραγμάτευση στον αέρα. Η Ελλάδα απέδειξε πως είναι συνεπής και σε πρώτη φάση της ιστορίας της αυτό που υποσχέθηκε το έκανε". Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος σήμερα βρέθηκε στον Τύρναβο της Λάρισας.
Ο κ. υπουργός σημείωσε πως η διαπραγμάτευση θα πάει καλά και πως η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί συνέπεια και όρους και όχι επαχθή και υφεσιακά μέτρα. "Να θυμίσω ότι ακόμα και σε σχέση με το ασφαλιστικό αποδείξαμε από τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας ότι τελικά πάει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ασφαλιστικό που είχαμε ποτέ, ακριβώς γιατί οι μικρότεροι που δεν είχαν την δυνατότητα τώρα έχουν μεγαλύτερη συνέπεια. Έτσι έχουμε μια εισπραξιμότητα εξαιρετική σε σχέση με τα παλιά ασφαλιστικά προγράμματα" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.
Τέλος, ο υπουργός σχολιάζοντας την συζήτηση που αναπτύσσεται για την ημερομηνία που θα κλείσει η διαπραγμάτευση είπε στο Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως "η πραγματική οικονομία δεν εξαρτάται από την ημερομηνία που κλείνει η διαπραγμάτευση". "Εάν κάνουμε ο καθένας την δουλειά του και ασχοληθούμε με τις μεταρρυθμίσεις που εμείς πρέπει να κάνουμε για την χώρα μας, νομίζω ότι θα έχουμε και καλύτερους όρους διαπραγμάτευσης. Όσο συνέχεια σαν τους ζητιάνους περιμένουμε η οικονομία να αναπτυχθεί εάν κλείσει η διαπραγμάτευση τότε και εκείνοι ζητάνε δυσμενέστερους όρους" κατέληξε.

(*) φωτογραφία από thessaliatv.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ