Ενόψει των αγίων ημερών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους που πλησιάζουν οι επτά παιδικοί σταθμοί του Δήμου Τυρνάβου γιορτάζουν με μοναδικό τρόπο.
Πλήθος δραστηριοτήτων χαράς, μάθησης και δημιουργίας γίνονται στους παιδικούς σταθμούς, με στόχο την ενίσχυση του μηνύματος των Χριστουγέννων, τη βιωματική μάθηση και την ψυχαγωγία. Όλο το μήνα Δεκέμβριο μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι παιδικοί σταθμοί μετατρέπονται σε εργαστήρια χριστουγεννιάτικων κατασκευών, bazaar, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής ετοιμάζοντας παραδοσιακές λιχουδιές, πραγματοποιούνται αφηγήσεις με χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες, παρουσιάζεται κουκλοθέατρο και διάφορα θεατρικά έργα για παιδιά, μαθαίνουν ποιηματάκια και τραγούδια, ανταλλάσσουν δωράκια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πλήθος δράσεων συμμετέχουν και οι γονείς των παιδιών που πάντα είναι κοντά στα παιδιά τους και στους παιδαγωγούς. Επίσης παιδικοί σταθμοί στο πλαίσιο των γιορτινών εκδηλώσεων πραγματοποίησαν κοινές δράσεις με τη Βιβλιοθήκη Δήμου Τυρνάβου καθώς και με τα παιδιά του ιδρύματος «ΑΡΙΣΤΕΑΣ» που φιλοξένησαν.
Τέλος, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τυρνάβου πραγματοποιεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:00 το απόγευμα τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Η χρυσή ομπρέλα των Χριστουγέννων», με διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι-παράσταση από το εργαστήρι παιδαγωγικής θεάτρου «ΔΙΧΩΣ ΩΜΕΓΑ» και τη συμμετοχή όλων των παιδιών των παιδικών σταθμών.