Η μάθηση είναι διαδικασία και δεν περιορίζεται στα στενά όρια της τάξης. Είναι βιωματική διάδραση με το κοινωνικό περιβάλλον. Την αρχή αυτή ακολουθεί το ΕΠΑΛ Τυρνάβου σε κάθε δράση του.

Oπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου "με την καθοδήγηση της φιλολόγου Καραλοπούλου Αθηνάς μία ομάδα μαθητών της Β’ τάξης, πυρήνας της οποίας είναι ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας, δημιούργησε ένα δίωρο ραδιοφωνικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και πιο συγκεκριμένα της ενότητας: «Γνωριμία με τα Μ.Μ.Ε», καθηγήτρια και μαθητές, επέλεξαν τραγούδια και κείμενα που αφορούσαν στο πνεύμα της αγάπης και της αλληλεγγύης των Χριστουγέννων, στα διάφορα ήθη και έθιμα της Ελλάδας καθώς και στον τρόπο με τον οποίο τα γιορτάζουν άλλοι λαοί του κόσμου.

Η εκπομπή παρουσιάστηκε την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, στο πρωϊνό πρόγραμμα του φιλόξενου ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ Λάρισας υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Γκουσιάρη Μάνιας, η οποία με μαεστρία κατεύθυνε την συζήτηση και ενέταξε τους μαθητές στη μαγεία της επικοινωνίας.

Στην ελεύθερη συζήτηση που ακολούθησε με το τέλος του προγράμματος οι μαθητές μίλησαν για το σχολείο, τις δράσεις που γίνονται σε αυτό καθώς και για την φετινή παράσταση που θα ανεβάσει η θεατρική μας ομάδα, η οποία είναι η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε μετάφραση του Κ. Γεωργουσόπουλου.

Ευχαριστούμε θερμά την δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ Λάρισας για την θερμή φιλοξενία."