Η μέχρι πρότινος περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου θα συμμετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές καθώς κατέρχεται υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στον Τύρναβο, με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Παναγιώτη Σαρχώση.
Στο σημείωμά της σχετικά με την υποψηφιότητά της αναφέρει τα εξής:
«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση για την τιμή να με συμπεριλάβει στον συνδυασμό του και να συμπορευτώ με τους αξιόλογους συνυποψήφιους, στην αντιμετώπιση των ζητημάτων του Δήμου Τυρνάβου.
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν αποτελεί ευκαιριακή συγκυρία αφού από τα φοιτητικά μου ακόμη χρόνια συμμετείχα στις τοπικές εκλογές στην ιδιαίτερη πατρίδα μου το Αργυροπούλι. Έκτοτε ήμουν συνεχώς παρούσα, άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο, στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.
Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενη διετέλεσα Νομαρχιακή Συμβουλος, αγωνίστηκα στο κίνημα των εκπαιδευτικών ως υποψήφια των συνδικαλιστικών οργάνων, συμμετείχα σε συλλόγους γυναικών, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και ανθρωπιστικές συλλογικότητες.
Η μακρόχρονη θητεία μου στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα τελευταία επτά χρόνια μέσα από τις θέσεις ευθύνης ως Σχολική Σύμβουλος και κυρίως ως Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω την πληρέστερη και σφαιρικότερη γνώση όλων των βαθμίδων του εκπαιδευτικού συστήματος - από το νηπιαγωγείο μέχρι και τον μεταλυκειακό χώρο- σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.
Θεωρώ χρέος μου και οφείλω να επιστρέψω, αυτή την αποκτημένη γνώση και εμπειρία στον τόπο μου, προκειμένου να προωθήσουμε όλοι μαζί και με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σαρχωση, τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ζητήματα του Δήμου μας.
Γι αυτό τον λόγο συντάσσομαι με τον συνδυασμό ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ του νυν δημάρχου Παναγιώτη Σαρχώση.
Μας ενώνουν κοινά οράματα, αξίες και αρχές που μας συνοδεύουν εδώ και πολλά χρόνια κάτω από τα ίδια όνειρα και στόχους για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Ελπίζω κι εύχομαι ότι το κριτήριο και η επιλογή των συμπολιτών μας θα μας εμπιστευτεί έτσι ώστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να κάνουμε το καλύτερο για τον Δήμο Τυρνάβου έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και να επεκταθεί το σημαντικό και εν εξελίξει έργο του δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού Παναγιώτη Σαρχώση.»