Η δραματική κομεντί «Ιστορίες για Αγρίους (Relatos Salvajes / Wild Tales)» θα προβληθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 7:00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με είσοδο ελεύθερη για όλους.
Υπόθεση
Ένα αεροπλάνο γεμάτο επιλεγμένους επιβάτες, μια βιαστική οδική προσπέραση, ένας μηχανικός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης…
Έξι ιστορίες ανθρώπινης απόγνωσης και πρωτότυπης εκδίκησης: Ένας μουσικοσυνθέτης που γίνεται αεροπειρατής, μια μαγείρισσα με έφεση στο… ποντικοφάρμακο, ένας βιαστικός οδηγός έξω απ’ τα «χωράφια» της μεγαλούπολης, το θύμα μιας άδικης κλήσης παρκαρίσματος, ένας νεαρός φονιάς εξ αμελείας και ένα νιόπαντρο ζευγάρι που… μακάρι να το χώριζε ο θάνατος! Είναι ένας άγριος κόσμος εκεί έξω…
Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, που διεκδίκησε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, είναι μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, οι οποίες όμως βρίσκουν κοινό παρονομαστή στο πώς η σημερινή πραγματικότητα, συχνά, μας καλεί να απευθυνθούμε σε άγρια ένστικτα για να τα βγάλουμε πέρα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως μία κοινωνία σε κρίση.
Αγγίζοντας τις έννοιες της απιστίας, της αδικίας, της ανισότητας και τις ακραίες απαιτήσεις της καθημερινότητας, οι ιστορίες μιλούν για αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίζουν να ξεπεράσουν τα πολιτισμένα όρια συμπεριφοράς, να εκραγούν και να αφεθούν στην αδιαμφισβήτητη ευχαρίστηση της απώλειας ελέγχου! Οι χαρακτήρες της κάθε ιστορίας πλησιάζουν την τρέλα, πυροδοτούμενοι από συγκεκριμένες καταστάσεις, βρίσκουν ευχαρίστηση σε αυτό και φτάνουν σε μία παρανοϊκή μορφή κάθαρσης.
Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Νταμιάν Σιφρόν με τους: Ρικάρντο Νταρίν, Ρίτα Κορτέζε, Ερίκα Ρίβας, ‘Οσκαρ Μαρτίνεζ.\