Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των 57 αδικοχαμένων από το έγκλημα στα Τέμπη, να μη συγκαλυφθεί και να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, εξέφρασαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.

Την πρωτοβουλία πήρε ο «Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023», προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία του «για τις καθυστερήσεις της ανακριτικής διαδικασίας και, το σημαντικότερο, για την έλλειψη σαφών απαντήσεων σε καίρια ερωτήματα που βασανίζουν τον σύλλογο και όλο τον ελληνικό λαό».

Εκπρόσωποι του Συλλόγου ζήτησαν να συναντηθούν με τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος προκειμένου να τους ενημερώσει μεταξύ των άλλων και για το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων που του παραδόθηκε χθες.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε πριν τη συνάντηση ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Χρήστος Κωνσταντινίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «καταθέσαμε πριν αρκετές ημέρες ένα υπόμνημα στον κ. εισαγγελέα και τον κ. ανακριτή και ζητάμε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα και δεν υπάρχουν απαντήσεις. Ήρθαμε εδώ σήμερα γιατί μας κάλεσε ο κ. ανακριτής πιθανότατα γιατί έχει να μας πει κάτι σε ότι αφορά τα πορίσματα, αλλά δεν νομίζω να καλύψει τα ερωτήματα που καταθέσαμε.

Χθες παρέλαβε το εξώδικο των ερωτήσεων που αφορούν: αρχικά γιατί η μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην Πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών προσώπων δεν έφτασε ακόμα στη βουλή, εμείς αναγκαστήκαμε εξώδικα να την στείλουμε, επίσης ποια ήταν η αιτία της έκρηξης και τι κουβαλούσε το εμπορικό τρένο. Επίσης γιατί έγινε η εκσκαφή πριν παρθεί υλικό για DNA».

Στη συγκέντρωση παρεβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης και Γιάννης Σκόκας.

902.gr