Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές χάρισε ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Φάνης Γκέκας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Τουρκία, παρά την αντιδικία που έχει με τη ομάδα του Ακχισάρ.

Συγκεκριμένα ο Γκέκας, που αφέθηκε εκτός της ομάδας Ακχισάρ (Akhisar), από τον προπονητή του,τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει παλαιότερα και χάρισε 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχολείο για την εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες. 

Ο Γκέκας επισκέφτηκε το σχολείο και φωτογραφήθηκε με τους μαθητές. 

Στο θέμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων,  η εφημερίδα Sabah με τον τίτλο «Μεγάλη χειρονομία από τον Γκέκα» και η Haberturk με τον τίτλο «Ο ανεπιθύμητος Γκέκας τήρησε την υπόσχεσή του».

Να σημειωθεί ότι ο Φάνης Γκέκας, έμεινε εκτός της τουρκικής  ομάδας Ακχισάρ με απόφαση του προπονητή του Ρομπέρτο Κάρλος που εξαπέλυσε εναντίον του: "Κάποιοι παίκτες,είπε πριν μερικές ημέρες, αποτελούν πρόβλημα όταν δεν αγωνίζονται. Δεν έχει να κάνει με τον επαγγελματισμό του Γκέκα. Υπήρχαν προβλήματα με την συμπεριφορά του. Είχα κάνει κάποιες σκέψεις ήδη για τον Γκέκα. Δεν του άρεσαν κάποιες αποφάσεις μου αλλά και κινήσεις μου. Επιβίωσε για μεγάλο διάστημα στην Ακισάρ επειδή σκόραρε.(...) Του έδωσα περισσότερες ευκαιρίες για να αγωνίζεται όμως δεν είδα κάποια βελτίωση. Η διοίκηση πήρε αυτή την απόφαση γιατί η ατμόσφαιρα και η ηρεμία στην ομάδα είναι απαραίτητα στοιχεία. Οι ποδοσφαιριστές δεν αναπληρώνουν τον προπονητή αλλά θα πρέπει να είναι ενωμένοι για τους στόχους που έχει θέσει η Ακχισάρ".

Από την πλευρά του ο Γκέκας ζήτησε από την ομάδα να του καταβάλει το ποσό του 1,6 εκ. ευρώ για μέχρι το Μάιο του 2016, σε ρευστό, για να φύγει. 

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, για να μη δώσει τυπική αφορμή στη διοίκηση της ομάδας να στηρίξει σπάσιμο του συμβολαίου σε βάρος του, εμφανίζεται καθημερινά στην προπόνηση και περιμένει να τον καλέσουν. Επίσης γράφτηκε πως ο δημοφιλής στην Τουρκία ποδοσφαιριστής πως στην περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία με την ομάδα του θα καταφύγει στη FIFA για τα δικαιώματά του.