Ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας σε μια προσπάθεια ανεύρεσης ταλέντων, απευθύνει πρόσκληση σε γονείς μικρών κοριτσιών ηλικίας 6-10 ετών που θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Οι μικρές συγχρονίστριες θα μάθουν πρώτα κολύμπι και γυμναστική ενώ σταδιακά θα μυηθούν τα μυστικά του αθλήματος.

Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ολυμπιακό άθλημα, στην κατηγορία του υγρού στίβου. Είναι ένα συναρπαστικό άθλημα που απευθύνεται σε νέα κορίτσια που αγαπάνε το μπαλέτο, τη ρυθμική, το νερό.

Το θέαμα είναι μοναδικό καθώς η μουσική γίνεται ένα με την κίνηση και οι μπαλαρίνες μοιάζουν να αγωνίζονται στο φυσικό τους περιβάλλον αψηφώντας κάθε φυσικό νόμο.

Είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές. 

Οι αθλήτριες βαθμολογούνται για την εκτέλεση μιας σειράς από φιγούρες και για ένα τυπικό κολυμβητικό πρόγραμμα που γίνεται με τη συνοδεία μουσικής. Το άθλημα μέχρι πρότινος απευθυνόταν  αποκλειστικά σε γυναίκες, τελευταία βέβαια γίνεται κάποια προσπάθεια για να γίνει και άθλημα αντρών.

Φαίνεται ίσως σαν το πιο εύκολο και αβίαστο άθλημα όμως η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι πολύ διαφορετική από αυτό που φαίνεται έξω από το νερό.

Εκτός του ότι απαιτεί δύναμη, αντοχή, ευλυγισία, χάρη και καλλιτεχνία, απαιτεί ιδιαίτερη αντοχή στην αναπνοή.

Προκειμένου οι αθλήτριες να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού για αρκετή ώρα και συγχρόνως να κάνουν χορευτικές ασκήσεις/φιγούρες ενώ παράλληλα να δείχνουν ευχάριστες και άνετες χρησιμοποιούνται κάποιες «μέθοδοι», όπως το κλιπάκι στη μύτη που εμποδίζει το νερό να εισέλθει από τη μύτη, βοηθώντας παράλληλα τις αθλήτριες να βρίσκονται για αρκετή ώρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, η ζελατίνη κρατάει τα μαλλιά στη θέση τους, ενώ το make-up αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η συγχρονισμένη κολύμβηση αποκαλείται συχνά και «μπαλέτο μέσα στο νερό», για τις χορευτικές κινήσεις που συνοδεύονται με μουσική και το θεατρικό στοιχείο που τη χαρακτηρίζει, γι’ αυτό με τα υποβρύχια ηχεία μεταφέρετε η μουσική μέσα στην πισίνα, βοηθώντας τις αθλήτριες να μην χάνουν ούτε δευτερόλεπτο από τον συγχρονισμό τους.

Για πληροφορίες:

Μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας Πανά & Αναξαγόρα (έναντι κολυμβητηρίου) καθημερινά από της 17:00μ.μ. έως 21:00 μ.μ. και στο τηλέφωνο 2410535049.

Στείλτε τα κορίτσια σας στο όμορφο άθλημα που καλλιεργεί ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας προσφέροντας στα παιδιά σας υγεία, χάρη, χαμόγελο και ομορφιά.