Το όνειρο για άνοδο στην Α2 κατηγορία του Ν.Ο.Λ. φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

Στις 24 - 26 Ιουλίου  διεξήχθη η τελική Φάση  του Πρωταθλήματος  Β’  Εθνικής κατηγορίας Ανδρών  «2015»,   στo  κολυμβητήριο  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στην Αθήνα.

Σε αυτή συμμετείχαν οι 6 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας (από τις 25 ομάδες που συμμετείχαν αρχικά στο πρωτάθλημα).

Ο αρχικός στόχος της ομάδας μας ήταν τουλάχιστον η 5η θέση, μια και από τις έξι ομάδες προκρίνονταν οι τέσσερις, αλλά ήταν γνωστό πως πιθανότατα, θα ανέβει και η 5η ομάδα της κατάταξης, μετά απο αποχώρηση της ομάδας του Νηρέα Λαμίας από την Α2 κατηγορία, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η ομάδα του ΝΟΛ ήταν η πλέον νεανική ομάδα του FINAL SIX (και της Β’  Εθνικής γενικότερα), με μέσο όρο ηλικίας τα 18 έτη, αποτελούμενη μόνο από «δικούς της» αθλητές (που μάθανε το πόλο στη Λάρισα), με ελάχιστο budget (κανείς από τους αθλητές δεν παίρνει ούτε οδοιπορικά), αλλά με μεγάλη ψυχή, πάθος για τη νίκη και πολύ καλή φυσική κατάσταση. 

Όλα τα «παιδιά» έκαναν υπερπροσπάθεια, είχαν πολύ καλή αγωνιστική παρουσία και έχασαν τα κρίσιμα παιχνίδια από λεπτομέρειες, καταλαμβάνοντας τελικά με δύο νίκες την 5η θέση, που πιθανότατα οδηγεί στην άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Τα αποτελέσματα του ΝΟΛ στη τελική Φάση  του Πρωταθλήματος  Β’  Εθνικής κατηγορίας Ανδρών  «2015»:

ΓΣ Περιστέρι - ΝΟΛ 10-7 (Δυστυχώς, πρώτος αγώνας κληρώθηκε να γίνει με την ουσιαστικά γηπεδούχο ομάδα στο κολυμβητήριο του Περιστερίου)

Απόλλων Σμύρνης - ΝΟΛ 13-7

ΝΟΛ - Απόλλο Θεσσαλονίκης 13-9

ΝΟΛ - Ποσειδώνας Ιλισίων 11-7

Ηρακλής Θεσσαλονίκης - ΝΟΛ 11-10 (Σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα που η νίκη θα έφερνε την 3η θέση μεταξύ 3 ισοβαθμούντων, χάθηκαν και τα 3 κερδισμένα πέναλτι που κερδήθηκαν από τον ΝΟΛ. Η απειρία των νεαρών παικτών κυριάρχησε)

Η τελική κατάταξη στον όμιλό μας: 1. Απόλλων Σμύρνης 15βαθμοί, 2. Απόλλο Θεσσαλονίκης 12 , 3. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 9  4. ΓΣ Περιστέρι 6, 5. ΝΟΛ 3, 6. Ποσειδώνας Ιλισίων 3

Η σύνθεση της ομάδας: Ιωακείμ Σωτήρης και Λευθέρης Σπύρος (τερματοφύλακες), Ζακυνθινός Γιώργος, Θεοδωρόπουλος Τάσος, Οικονόμου Στέλιος, Δανιήλ Θάνος,  Σαλιαμπούκος Δημήτρης, Λευθέρης Γιάννης, Βαλαής Ζήσης, Στεργίου Δημήτρης, Ζμπήτας Θανάσης, Πατούνας Ηλίας, Αγγελούλης Αντώνης, Μάγκας Νίκος, Λευθέρης Γιάννης

Προπονητής και παίκτης Άγγελος Μερκουριάδης, βοηθός προπονητή Ηλίας Μπαλαμπάνης.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές.