Μία εντυπωσιακή νίκη με 2-3 πέτυχε η ΑΕΛ στην πρεμιέρα των play off της Football League κόντρα στην Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Οι "βυσσινί" είχαν μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αποστολίδη και ήταν με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το 63ο λεπτό, όταν ο Νεμπεγλέρας έκανε το 2-2, για να έρθει στο 87' ο Δημήτρης Γιάντσης και να βάλει το γκολ της νίκης, το οποίο χάρισε τους 3 βαθμούς στην ΑΕΛ στον πρώτο αγώνα της για τα play off ανόδου στη Super League. 

Στα υπόλοιπα ματς η ΑΕΚ έχασε με 2-1 από τον Ηρακλή, ενώ Απόλλων Σμύρνης και Ολυμπιακός Βόλου έμειναν στο 0-0.

Η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική:

ΑΕΚ 10

Ηρακλής 10

ΑΕΛ 3

Απόλλων Σμύρνης 1

Ολυμπιακός Βόλου 1

Παναχαϊκή 0

Η εξέλιξη του αγώνα: 

Στο 42' ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Αποστολίδης, ανέτρεψε τον Στεργίδη και αποβλήθηκε! Στο 45' ο Κυβελίδης ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0 για την Παναχαϊκή. Στο 50' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1, όταν ο Σερτζίνιο με κεφαλιά έδωσε στον Μπόγιοβιτς, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Γεωργακόπουλο.

Στο 59' οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Ο Κοντοχρήστος με σουτ από τα 30 μέτρα νίκησε τον Πατσιογεώργο και έκανε το 2-1. Αν και με παίκτη λιγότερο οι ''βυσσινί'', ισοφάρισαν σε 2-2.  Μετά από σέντρα του Καρανίκα ο Νεμπεγλέρας με σουτ νίκησε τον Γεωργακόπουλο. Τη χαριστική βολή στους ''κοκκινόμαυρους'' έδωσε στο 87' ο Γιάντσης με σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από σέντρα του Πινδώνη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα (68' Μασούρας), Άλμπι, Κάργας, Κοντοχρήστος, Γκαντιάγκα, Αναστασόπουλος, Πατινιώτης (35' Χοτζάλι), Στεργίδης, Μπουντόπουλος, Κυβελίδης

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Πινδώνης, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης, Πίντο (44' Πατσιογεώργος), Σερζίνιο (79' Ν' Γκεσάν), Μπόγιοβιτς (83' Γιάντσης).

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Μαγιάννης (Άρτας)

*Εικόνες από athleticlarissa.gr, sport24.gr