Κίνηση που δεν βλέπουμε συχνά στα ελληνικά γήπεδα και είναι άξια χειροκροτήματος και επιδοκιμασίας σημειώθηκε πριν από ελάχιστα λεπτά στο AEL FC ARENA στον αγώνα ΑΕΛ-Αχαρναϊκός.

Ο διαιτητής Κώστας Κοτσάνης σφύριξε την έναρξη του αγώνα και οι παίκτες των δύο ομάδων άφησαν για δύο λεπτά τη δουλειά τους και το παιχνίδι κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία εκφράζοντας την αντίθεση τους σε Ε.Ε. και Τουρκία για την αδιαφορία τους όταν χάνονται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά στο Αιγαίο, τα οποία προσπαθούν να βρουν τη δική τους “γη της επαγγελίας” έχοντας πάντα το δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή.

Κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας ακούστηκαν τα εξής: “H διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές θα τηρήσουμε 2 λεπτών σιγή αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ – Αχαρναϊκός στη μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους από τη στυγερή αδιαφορία της Ε.Ε. και της Τουρκίας στο Αιγαίο. Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ σε αυτά τα δύο λεπτά θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία προσπαθώντας με αυτή την κίνησή τους να κινητοποιήσουν όλους όσοι δήθεν ευαισθητοποιούνται γι’ αυτό το στυγερό έγκλημα το οποίο διαπράτεται στο Αιγαίο”, από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

IMG_7088

IMG_7097

larissasportnews.gr