Σας παραθέτουμε συνέντευξη του κ. Ζουμπουλιά Κωνσταντίνου προπονητή του Ν.Ο.Λ. στην ανδρικής μας ομάδα Πόλο από το αφιέρωμα - ρεπορτάζ που έκανε pisinanet.gr  για τη β’ εθνική του πόλο.

“Μετά από 20 χρόνια διαδρομής στον χώρο της υδατοσφαίρισης ως παίκτης πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από την ενεργό δράση και να συνεχίσω να υπηρετώ τον χώρο μας από το πόστο του προπονητή. Οι ιθύνοντες του Ν.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ με εμπιστεύτηκαν να καθοδηγήσω την ανδρική ομάδα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους. Επιστρέφω σε έναν σύλλογο που έχω περάσει ως παίκτης πολλές όμορφες στιγμές. Νιώθω ότι επέστρεψα σπίτι μου.

Όσον αφορά την φημολογούμενη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Α2 δεν μας έχει γίνει κάποια επίσημη κρούση-ενημέρωση από την ΚΟΕ. Αν αυτό γίνει θα αποφασίσουμε από κοινού διοίκηση-προπονητής και παίκτες .”

Ο Ν.Ο.Λ. στηριζόμενος σε γηγενείς.

Από την ομάδα δεν αποχώρησε κανείς παίκτης, ενώ η ομάδα ενισχύθηκε με τρεις παίκτες με μακρά πορεία στον χώρο, τον Γιάννη Ευαγγελό, τον Παναγιώτη Χριστοφή, τον Τζώρτζη Γκρεμήλα, οι οποίοι την περσινή χρονιά αγωνιστήκαν στην Ν.Ε.ΛΑΜΙΑΣ στο πρωτάθλημα της Α2 ενώ επέστρεψε ο Θάνος Μπεζιλιώτης (έπειτα από διετή δανεισμό στον ΠΑΟΚ) και Γιώργος Αλεξανδρής (έπειτα από μονοετή δανεισμό στην Νίκη Βόλου). Τέλος, επέστρεψε στην ομάδα στην οποία αναδείχτηκε και ο Δημήτρης Ντόσας, ενώ απερίσπαστος φέτος θα αγωνιστεί ο φουνταριστός της ομαδας, Άγγελος Μερκουριάδης ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν παίκτης-προπονητής της ανδρικής ομάδας. Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται κατά 90% από Λαρισαίους παίκτες.

Όσον αφορά τους στόχους της φετινής χρονιάς τόνισε πως «μια καλή πορεία είναι μέσα στους στόχους τους, ενώ εάν έρθει και μια άνοδος στην Α2 δε θα έλεγε όχι, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό».

Ερωτώμενος για τις ομάδες που πιστεύει πως θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα μας απάντησε:

“Δεν έχω πλήρη εικόνα των ομάδων ,τα ρόστερ των περισσοτέρων ομάδων δεν έχουν ολοκληρωθεί παρ΄ όλα αυτά ανταγωνιστικοί εκτιμώ ότι θα παρουσιαστούν ο Νηρέας Χαλανδρίου, ο ΟΥΚ Βόλου, το Οξυγόνο, το ΚΟΠΙ, η Νίκη Βόλου και το Χαϊδάρι.”

Προετοιμασία

“Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε αρχές Οκτωβρίου με συμμετοχή όλων των παικτών εκτός του αμυντικού μας Στέλιου Οικονόμου που σπουδάζει στα Χάνια και προπονείται με την βοήθεια του Δημήτρη Λαγωνικάκη τον οποίο ευχαριστώ για την βοήθεια του.

Παίζουμε το πρώτο μας φιλικό με την Νίκη Βόλου στον Βόλο το άλλο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ενώ προγραμματίζουμε από τώρα το τουρνουά ΄΄Ιωάννης Μπαλαμπάνης΄΄ όπου θα πραγματοποιηθούν παράλληλα πολλά events για την προώθηση του αθλήματος μας και θα διεξαχθεί 26-28 Φεβρουαρίου στην Λάρισα αποτελώντας για μας πρόβα τζενεράλε, με την συμμετοχή πολλών αξιόλογων ομάδων από την Α2 και την Β΄ Εθνική.”

Για τον τρόπο διεξαγωγής

Όταν η συζήτηση πήγε στον τρόπο διεξαγωγής επισήμανε: “Σίγουρα αυτός ο τρόπος είναι αντιπροπονητικός και αντιαναπτυξιακός για το άθλημα του πόλο, παρ΄ όλα αυτά η δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε δεν μας επιτρέπει κάτι άλλο.

Ίσως, θα μπορούσε το τμήμα μάρκετινγκ της ΚΟΕ να κοιτάξει και τις μικρές κατηγορίες ώστε να βρεθούνε χορηγοί για την ομαλότερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.”

Ακαδημίες υψηλού επιπέδου

Τέλος αναφέρθηκε και στα τμήματα υποδομής της ομάδας υπογραμμίζοντας τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Ν.Ο.Λ. από τους προπονητές Ηλία Μπαλαμπάνη, Άγγελο Μερκουριάδη και Γιώργο Μάνδαλο, και έχει ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρονιά να συγκεταλέγονται στις κορυφαίες ακαδημίες πόλο στην Ελλάδα.

“Υπάρχει πολύ καλό υλικό και στόχος μου είναι να προωθήσω πολλά από αυτά τα παιδιά στην ανδρική ομάδα που αποτελεί την βιτρίνα του συλλόγου και της πόλης μας.” συμπλήρωσε.