Με τον κόσμο δίπλα της και με την ελπίδα πως το άγχος του φαβορί θα κυριεύσει τους Ρώσους, η Εθνική Νέων μάχεται σήμερα (19.00) στο ΑΕΛ FC Arena για μια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Τα παιδιά του Γιάννη Γκούμα έχουν εκπληρώσει τον βασικό τους στόχο, που ήταν η πρόκριση στους «4», ωστόσο, η πρόκληση του τελικού δεν μπορεί να τους αφήσει ασυγκίνητους. «Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να περάσουμε από τη φάση των ομίλων στα ημιτελικά, και θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, που τα καταφέραμε. Η Ρωσία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Θα μας δυσκολέψουν αρκετά, αλλά το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε κι εμείς από την πλευρά μας. Αυτό που έχω ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές είναι να τιμήσουν τους εαυτούς τους και να μη φοβηθούν τίποτα. Στο ποδόσφαιρο είναι πάντα όλα ανοιχτά. Προχωράμε με στόχο να παλέψουμε και να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για να αγωνιστούμε στον τελικό αυτού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι θα παίξουμε μπροστά σε 15.000 Ελληνες φιλάθλους θα δώσει ώθηση στους παίκτες», τόνισε χθες ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Γκούμας, θέλοντας να αποφορτίσει τους Ελληνες διεθνείς, τονώνοντας παράλληλα το ηθικό τους.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ρωσίας, Ντμίτρι Χόμουχα, αναφέρθηκε στο ένθερμο ελληνικό κοινό, τονίζοντας πως έχει πίστη στην ομάδα του. «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και χαρούμενοι που θα παίξουμε μπροστά σε ένα τόσο ενθουσιώδες κοινό. Θα είναι καλό για να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες. Εχουμε αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και, από παιχνίδι σε παιχνίδι, δείχνουμε όλο και πιο δυνατοί. Είναι θετικό που πήραμε την πρόκριση από έναν πολύ δύσκολο όμιλο».

Η ελληνική ομάδα κάτω των 19 ετών έχει βρεθεί άλλες δύο φορές σε παρόμοια θέση, και τις δύο πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Το 2007, επικρατώντας με 3-2 επί της Γερμανίας και, το 2012, νικώντας την Αγγλία με 2-1 στην παράταση. Ωστόσο, και τις δύο φορές υπέστη ισάριθμες ήττες στον τελικό από την Ισπανία.

Στον άλλον ημιτελικό, θα βρεθούν αντιμέτωπες Γαλλία και Ισπανία στην Κατερίνη (21.45). Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί, επίσης, στην πρωτεύουσα της Πιερίας το βράδυ (21.00) της Κυριακής.