Επισημοποιήθηκε η εξαγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον Αλέξη Κούγια, καθώς η συμφωνία με τον Βαγγέλη Πλεξίδα οριστικοποιήθηκε χθες στα Τρίκαλα, όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο άνδρες το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες στα Τρίκαλα και σε πολύ καλό κλίμα συμφώνησαν για τις τελικές λεπτομέρειες, με την ΑΕΛ να γυρίζει σελίδα έχοντας εφεξής τον Αλέξη Κούγια επικεφαλής. 

Η συμφωνία επετεύχθη αφού ο Κούγιας συμφώνησε σε κάθε απαίτηση του Βαγγέλη Πλεξίδα με τελευταία αυτή του ποσού των 400.000 ευρώ σε περίπτωση που ανέβει η ομάδα στην Α΄ Εθνική που θα καταβληθεί άμεσα. Από τη στιγμή που θα πέσουν και οι υπογραφές θα ξεκινήσει επίσημα και ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα.

Παράλληλα θα γίνει επίσημη πρόταση από τον Αλέξη Κούγια στον Κώστα Πηλαδάκη για να επιστρέψει η ΑΕΛ στο AEL FC ARENA από την προσεχή χρονιά.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση από Βαγγέλη Πλεξίδα και Αλέξη Κούγια:

«Σήμερα, στα γραφεία της LA FARM ολοκληρώθηκε διαδικασία της πωλήσεως της πλειοψηφίας των μετοχών από την εταιρεια LA FARM προς εταιρεία την οποία εκπροσωπεί ο κος Αλέξης Κούγιας. Τα πληρεξούσια συμβόλαια προς τον κο Κούγια για τη μεταβίβαση των μετοχών της LA FARM θα συνταχτούν την Τρίτη 30/06/2015, σε συμβολαιογραφείο των Τρικάλων.

Ο κος Βαγγέλης Πλεξίδας ζήτησε προθεσμία μέχρι την ημέρα της συντάξεως του πληρεξουσίου, για να αποφασίσει αν η εταιρεία LA FARM θα διατηρήσει ποσοστό συμμετοχής, τόσο στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΛ, όσο και στο προπονητικό κέντρο δεσμευόμενος ότι, σε κάθε περίπτωση η εταιρεία του θα αποτελέσει χορηγό της ΑΕΛ.

Οι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Βαγγέλης Πλεξίδας συμφώνησαν όπως, από σήμερα ο κος Αλέξης Κούγιας θα χειριστεί προσωπικά το θέμα της προσλήψεως του προπονητού της ΑΕΛ, αλλά και των μεταγραφών των παικτών της ΑΕΛ, οι οποίοι θα επανδρώσουν το ρόστερ.

Σήμερα, ο κος Πλεξίδας παρέδωσε στον κο Κούγια τα κλειδιά των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΛ και του προπονητικού κέντρου και η επίσημη ανακοίνωση της αγοραπωλησίας της ΠΑΕ ΑΕΛ θα γίνει την Τετάρτη 01/07/2015 στα γραφεία της ΑΕΛ και σε ώρα η οποία θα οριστεί».