Τεράστια ποσά έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα η ΑΕΛ για την εξόφληση προστίμων που έρχονται από την ΕΠΟ λόγω ρίψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο από την εξέδρα.

Την Πέμπτη η ΠΑΕ ανακοίνωσε πως εξόφλησε τις 36.000 που είχαν επιβληθεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Παράλληλα, καλεί τους φιλάθλους να μην δώσουν την παραμικρή αφορμή για νέα πρόστιμα.

Εκτός από τα πρόστιμα στην ΕΠΟ, όμως, η ΑΕΛ αποκάλυψε πως πληρώνει και πρόστιμα στο ΙΚΑ, καθώς η διοίκηση Πλεξίδα δήλωνε λιγότερους εργαζομένους στο ταμείο.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι σήμερα εξόφλησε και το δεύτερο πρόστιμο των 36.000 ευρώ το οποίο είχε επιβληθεί στην ΠΑΕ ΑΕΛ γιατί έσκασε μία κροτίδα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο AEL FC ARENA. Kατόπιν αυτής της καταβολής το ποσό που έχει καταβάλει η ΠΑΕ ΑΕΛ μέχρι σήμερα στην ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού των 15.000 ευρώ περίπου για τις 45 κίτρινες κάρτες που έχουν δεχθεί οι ποδοσφαιριστές της, έφτασε τις 95.000 ευρώ.

Η ΕΠΟ δηλαδή έχει εισπράξει από την ΠΑΕ ΑΕΛ 95.000 ευρώ από τις 250.000 που θα εισπράξει στην καλύτερη περίπτωση η ΠΑΕ ΑΕΛ από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει καταβάλει στον κ. Πηλαδάκη για τη χρήση του AEL FC ARENA περίπου 85.000 ευρώ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα εξοφλούνται καθημερινά υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ από χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας τα οποία μέχρι το τέλος της σεζόν θα αγγίξουν τις 355.000 ευρώ, αφού ήδη βεβαιώθηκε το πρόστιμο για το ΙΚΑ 27.000 ευρώ από το γεγονός ότι η προηγούμενη ιδιοκτησία δήλωνε 11 αντί 20 ατόμων. Σημειωτέον δε ότι μέχρι τις 31/12/2015 η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει εξοφλήσει τόσο τις υποχρεώσεις της προς την εφορία και το ΙΚΑ όπως και κάθε υποχρέωση προς προπονητές, ποδοσφαιριστές αλλά και προς οποιονδήποτε άλλο πιστωτή της.

Αυτονόητο μετά από αυτή την εξέλιξη είναι η ΠΑΕ ΑΕΛ να κάνει έκκληση αφενός μεν στους οπαδούς, να μη δώσουν ξανά δικαίωμα σε κανέναν να μας τιμωρήσει και πάλι, αφετέρου δε να γεμίσουν το AEL FC ARENA στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Ζάκυνθο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της διοικήσεως και των παικτών μας», σημειώνει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.