Με σύνθημα το “ΑΕΛ ΠΑΝΤΟΥ”, διάθεση και φιλοδοξίες ξεκινά η μπασκετική ομάδα της ΑΕΛ μιας και παρουσιάστηκε στο Κλειστό του Αλκαζάρ ενόψει της σεζόν 2015-2016 που θα την βρει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το ρόστερ έτοιμο, το προπονητικό επιτελείο ορεξάτο για πολλή δουλειά και η διοίκηση ανυπομονεί να ζήσει αυτό το ταξίδι στο άγνωστο έχοντας για εφόδια την καλή οργάνωση και μια φανταστική παρουσία πέρυσι που έδωσε την άνοδο στους “βυσσινί”.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Δημήτρης Κονδυλόπουλος(παίκτης): “Ο στόχος παραμένει ίδιος με πέρυσι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε κι άλλο, αγωνιζόμαστε σε μία μεγαλύτερη κατηγορία φέτος και περιμένουμε να είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Η ομάδα παραμένει ίδια με κάποιους παίκτες που ήρθαν θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί”.

Χρήστος Παπανικολάου(παίκτης): “Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που φόρεσε τα «βυσσινί» γύρω στα 8-9 και είναι πολύ όμορφο αυτό το συναίσθημα της επιστροφής καθώς και τότε είχα περάσει πολύ όμορφα. Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία, αλλά είμαι αισιόδοξος. Αυτή τη χρονιά θα είμαστε σε μία κατηγορία που απαρτίζεται από πολλές ομάδες και θα δώσουμε αρκετά παιχνίδια. Οι αντίπαλοι είναι σχεδόν όλοι στο ίδιο επίπεδο και θα τους αντιμετωπίσουμε σε δυνατές έδρες σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας”.

Φάνης Παπακώστας(παίκτης): “Είναι μία καινούργια χρονιά αυτή που ξεκινάει και η ομάδα είναι αρκετά νεανική. Στόχος μας είναι να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και το κυριότερο είναι να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Από εκεί και πέρα το πόσο ψηλά θα πάμε θα φανεί στην πορεία, αλλά θέλω να πιστεύω πως παιχνίδι-παιχνίδι θα δείχνουμε το ταλέντο που έχουμε σαν ομάδα. Τέλος αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που φοράω και πάλι τα βυσσινί».

Αβραάμ Παπαδόπουλος(προπονητής): “Πέρυσι η προσπάθεια μας στέφθηκε με επιτυχία, ήταν ένα πλάνο και όχι κάτι που μας βγήκε πορεία. Φέτος θα είναι μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά, μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλες χρονιές. Ενισχυθήκαμε κατάλληλα όλο το καλοκαίρι σε όλους τους τομείς και θα φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες, αλλά και να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες που έχουμε εμείς από τους εαυτούς μας αρχικά και στη συνέχεια από τον κόσμο και την διοίκηση που μας στηρίζει”.

Νίκος Κυριακού(πρόεδρος): “Είναι μια νέα προσπάθεια, σε μία νέα κατηγορία που δεν έχουμε ξαναβρεθεί. Υπάρχει και μια αλλαγή στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε, είναι να διατηρήσουμε την καλή εικόνα, κατά την οποία αυτή η ομάδα κατάφερε να έχει μία καλή χρονιά όχι μόνο αγωνιστικά μέσα στο παρκέ, αλλά και έξω από αυτό”.

Το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ: Αβράαμ Παπαδόπουλος (προπονητής), Αποστόλης Τριανταφύλλου (βοηθός προπονητή), Χρήστος Χαλίτσιος (Γυμναστής), Γιάννης Σαΐνης(Ιατρός), Αντώνης Τσαγγάλης (Ιατρός), Κώστας Καλαμπάκας(φυσικοθεραπευτής).

Το ρόστερ της ΑΕΛ(επίθετο, θέση, ύψος):

Σαριμπαλίδης   1              1.82

Παπανικολάου 1              1.93

Τζήμας                  1              1.88

Πολίτης                                2              1.88

Μπεχλιβάνος    1-2          1.90

Κουτίνας             3              1.97

Βλαχούλης          2-3          1.93

Κονδυλόπουλος               2-3          1.95

Λαλάκης              2-3          1.98

Τσούτσος            4              2.04

Αθανασόπουλος              4              1.98

Παπαϊωάννου   4              1.98

Φιλιππόπουλος                4-5          2.04

Μαλτέσιος         5              2.02

Παπακώστας     5              2.02

larissasportnews.gr