Για λίγους μήνες τελικά φόρεσε την φανέλα της Εσκισέχιρσπορ ο Φάνης Γκέκας, καθώς ο 35άχρονος Έλληνας επιθετικός έλυσε το συμβόλαιό με τον τουρκικό σύλλογο.

Ο Λαρισαίος είχε 10 συμμετοχές και 5 γκολ φέτος, όμως η ομάδα είναι στην τελευταία θέση με μία νίκη και μία ισοπαλία σε 11 ματς, με τις 6 από τις 9 της ήττες είναι στα τελευταία 6 ματς. Κάτι έπρεπε να αλλάξει και οι άνθρωποι του συλλόγου έκριναν πως πρέπει να φύγει ο Γκέκας, ενώ θα ακολουθήσει ο Σκοπιανός, Μουαρέμ Μουαρέμ.

Ο Γκέκας αναζητά πλέον την 14η διαφορετική ομάδα της καριέρας του, έχοντας φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες των ΑΕΛ, Καλλιθέα, Παναθηναϊκός, Μπόχουμ, Λεβερκούζεν, Πόρτσμουθ, Χέρτα, Φρανκφούρτη, Σάμσουνσπορ, Λεβάντε, Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ (2), Κόνιασπορ και Εσκισέχιρσπορ.

Το ενδεχόμενο επιστροφής στην ΑΕΛ

Η πρώτη σκέψη των φιλάθλων στο άκουσμα της είδησης πως ο Φάνης Γκέκας αναζητά ομάδα, ήταν το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ΑΕΛ

Βάσει δηλώσεων του Αλέξη Κούγια το καλοκαίρι, οι "βυσσινί" προσέγγισαν τον έμπειρο επιθετικό για το ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά ο Γκέκας αρνήθηκε την πρόταση επιλέγοντας τελικά την Εσκισεχίρ. 

Σε δηλώσεις του κατά καιρούς πάντως ο Λαρισαίος δεν κρύβει πως η ΑΕΛ είναι η μόνη ομάδα που θα τον έπειθε να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η συγκυρία είναι ιδανική με την έννοια πως μετά από χρόνια η ΑΕΛ αποπνέει αγωνιστική υγεία και είναι σε τροχιά ανόδου στη Super League. 

Ενδέχεται λοιπόν να υπάρξουν εξελίξεις το προσεχές διάστημα, σε επίπεδο επαφών για την επιστροφή του Γκέκα στην ΑΕΛ. Φυσικά, σε περίπτωση συμφωνίας, ο 35χρονος θα είχε δικαίωμα να αγωνιστεί από τον Σεπτέμβριο, αφού η ΑΕΛ δεν έχει δικαίωμα μεταγραφών τον προσεχή Ιανουάριο.