Από τη μαρτυρία δύο αγροτών που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους λίγη ώρα μετά τη ληστεία, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του λεγόμενου «Καρφάκια» σ' αυτή, ενώ αποκαλύφθηκε και το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες: το κλεμμένο Nissan Navara, αυτό που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στη βίλα-κρησφύγετο στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας την περασμένη Παρασκευή. 

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι δύο περαστικοί αγρότες είδαν το 4Χ4 φορτηγάκι, ακινητοποιημένο από «λάστιχο», το μεσημέρι εκείνης της Πέμπτης, σε αγροτικό χωματόδρομο που χρησιμοποίησαν οι ληστές κατά τη διαφυγή τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε γίνει ληστεία στην εκεί Τράπεζας Πειραιώς, με «λεία» 180.000 ευρώ. Σταμάτησαν για να ρωτήσουν αν χρειάζονταν βοήθεια και μίλησαν με τον έναν, την ώρα που οι άλλοι δύο ήταν απασχολημένοι με την αντικατάσταση του ελαστικού. Αυτός απάντησε αρνητικά, είπε πως θα τα κατάφερναν μόνοι τους και αποχώρησαν.

Αργότερα, όταν έμαθαν για τη ληστεία και ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς αν είχαν δει κάτι ύποπτο, ανέφεραν το περιστατικό και αναγνώρισαν από φωτογραφίες τον καταζητούμενο τότε δραπέτη Σπύρο Δραβίλα ως το άτομο με το οποίο είχαν μιλήσει. Τους άλλους δύο, όπως είπαν, δεν τους είχαν δει στο πρόσωπο γιατί ήταν σκυμμένοι και απασχολημένοι με την αλλαγή του ελαστικού. Από την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα είχε καταγραφεί από κάμερες να κινείται στον Αμπελώνα μερικές ημέρες πριν από τη ληστεία, προφανώς για την κατόπτευση του χώρου.

Το ίδιο όχημα, με διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας, χρησιμοποίησαν οι ληστές και την περασμένη Παρασκευή, για να μεταβούν στον επόμενο στόχο τους, στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, όπου σκόπευαν να ληστέψουν το εκεί υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, πάλι στην αρχή τριήμερης αργίας, όπως και έναν μήνα πριν στον Αμπελώνα. 

Η ληστεία στον Αμπελώνα ήταν «καρμπόν» με τη ληστεία στη Φαρκαδόνα…