Πλήθος περιπτώσεων φοροδιαφυγής, διαφθοράς και απάτης αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ελέγχων που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο 2015.

Οι ελεγκτικές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ συνέταξαν για τις συγκεκριμένες υποθέσεις εκθέσεις ελέγχου οι οποίες διαβιβάσθηκαν κατά περίπτωση στις αρμόδιες ΔΟΥ για άμεση έκδοση καταλογιστικών πράξεων φόρων και προστίμων.

Το ΣΔΟΕ ξεκαθάρισε σε σχετική ανακοίνωση πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους σε όλα τα μέτωπα, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, με στόχο την δημιουργία αισθήματος κοινωνικής δικαιοσύνης και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1. Από έλεγχο σε επιχείρηση κατασκευής εμπορίου επίπλων διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 1.197.144,74 €. Επίσης, από ανακριβή υποβολή ΦΠΑ δεν αποδόθηκε ποσό 227. 514,50€.

2. Ζευγάρι ελεύθερων επαγγελματιών, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 100.132,87 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

3. Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων, εξέδωσε τριακόσια δύο εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.153.758,30 €, για ανύπαρκτες συναλλαγές με σκοπό την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, συνολικού ποσού 150.763,08€.

4. Αγρότης Ειδικού Καθεστώτος, έλαβε σαράντα τρία εικονικά φορολογικά στοιχεία, για ανύπαρκτες συναλλαγές, συνολικής αξίας 417.333,69 €.

5. Από έλεγχο σε είκοσι έξι επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε λήψη τετρακοσίων ογδόντα πέντε εικονικών φορολογικών στοιχείων για παράνομη έκπτωση Φ.Π.Α., συνολικής αξίας 489.757,08 €.