Η ανθρωπότητα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην ανακάλυψη εξωγήινης ζωής έστω και με την μορφή μικροοργανισμών μετά την χθεσινή αποκάλυψη της NASA.

Οι παράξενες γραμμές που αυλακώνουν τις πλαγιές του Άρη μπορεί να είναι ρυάκια αλμυρού νερού, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στον κόκκινο πλανήτη και αυτή με την σειρά της θα ενισχύσει την πιθανότητα να υπάρχει ζωή έστω και με την μορφή μικροοργανισμών.

Προς το παρόν, εκτός των ανωτέρω, η μέχρι τώρα εξερεύνηση του 'Αρη έδειξε την ύπαρξη μιας αραιής ατμόσφαιρας, καιρικών αλλαγών και ανέμων, πάγων στους πόλους, πελώριων χαράδρων και πανύψηλων βουνοκορφών. Η χαρτογράφηση απεκάλυψε, επίσης, μεταξύ άλλων, τον γιγάντιο κρατήρα Ελλάς που, με βάθος οκτώ και διάμετρο 2.300 χιλιόμετρα, θα μπορούσε να "καταπιεί" ολόκληρο σχεδόν το Έβερεστ.

Ακόμα πιο παράξενο είναι ένα βουνό, που ονομάζεται Όλυμπος και είναι το ψηλότερο στο ηλιακό μας σύστημα, τριπλάσιο σε ύψος από το Έβερεστ. Αν ήταν στη Γη, σύμφωνα με τον κ.Σιμόπουλο, η βάση του θα κάλυπτε ολόκληρη την Ελλάδα και το Αιγαίο μαζί.

ΤHE TOC