Αστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα με τοπικές βροχές ακόμη και χιόνια στα ορεινά τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη θα κυμανθεί σε χαμηλό για την εποχή επίπεδο ενώ από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Οσον αφορά το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να είναι ηλιόλουστο αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες ενώ το σούβλισμα του οβελία την Κυριακή υπάρχει πιθανότητα να γίνει ακόμη και υπό βροχή

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Παρασκευή έχει ως εξής:

Μεγάλη Δευτέρα 06-04-2015

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο οπού τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και στα κεντρικά. Εξασθένηση των φαινόμενων στα δυτικά από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια. Από το απόγευμα θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Μεγάλη Τρίτη 07-04-2015

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα κεντρικά και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά και νότια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Μεγάλη Τετάρτη 08-04-2015

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Μεγάλη Πέμπτη 09-04-2015

Καιρός: στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Μεγάλη Παρασκευή 10-04-2015

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.