Ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών, συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό, Επιμορφωτικό Σύλλογο και το Τοπικό Συμβούλιο, καταφέρνει να κρατήσει τον κόσμο στο χωριό, να αγκαλιάσει τους κατοίκους και να αποδείξει πως ο εθελοντισμός, η αγάπη για το χωριό και το όραμα, είναι τα χαρακτηριστικά των ενεργών Σαρανταποριτών.

Έτσι, λοιπόν, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται αύριο Κυριακή 9 Αυγούστου με την 5η Σαρανταπορία (πεζοπορία 18 χλμ). Η διαδρομή και φέτος θα είναι στις πλαγιές του Αμάρμπεη με μια μικρή παραλλαγή στην πορεία. Το βράδυ θα προβληθούν στην πλατεία οι φωτογραφίες της ημέρας και βίντεο από τις προηγούμενες πορείες.

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας νέων και παλαιμάχων. Την Πέμπτη 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Την Παρασκευή 14 Αυγούστου θα δοθεί παράσταση από το τοπικό, θεατρικό δρώμενο του Δημήτρη Ντάλλα με τίτλο «Ένας ξένος στο χωριό μας». Τους ρόλους του σκετς θα παίξουν άτομα του χωριού.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 15 Αυγούστου με το αντάμωμα και παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού.