Δεν είναι το ΤRT το μοναδικό περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι που άλλαξε χέρια το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως κατ’ αποκλειστικότητα έγραψε ο «Κ» την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά πληροφορίες, έχουν ήδη μεταβιβαστεί σταθμοί όπως το Θράκη TV, το EnaChannel στη Λαμία και το ΔΙΟΝ TV της Κατερίνης το στούντιο του οποίου θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά 11 λέγεται. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα  περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών που θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα και μέρος του προγράμματός τους θα παράγεται στην Αθήνα.

Μάλιστα, όπως συζητείται στα δημοσιογραφικά γραφεία, η εξαγορά των τηλεοπτικών σταθμών  γίνεται από συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος αναλαμβάνει τα χρέη των περιφερειακών καναλιών και πληρώνει ένα ποσό για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Το Θεσσαλικό κανάλι TRT, πέρασε στα χέρια της offshore εταιρείας «The Worldspeaker LTD», με έδρα την Κύπρο. Η εν λόγω εταιρεία άλλαξε τίτλο μόλις τον Αύγουστο του 2014, όπως αποδεικνύεται από τον κατάλογο των εμπορικών σημάτων εταιρειών στην Κύπρο. Το προηγούμενο όνομά της ήταν Orsum Limited. Ανακατατάξεις… εξωχώριες.