Τριάντα χρόνια ζωής συμπληρώνει τη φετινή χρονιά ο όμιλος ΤΥΡ.Α.Σ. –μητρική εταιρεία της Λαρισινής γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος». Η (ΤΥΡ)οκομία (Α)δερφών (Σ)αράντη, όπως είναι ο πλήρης τίτλος, ετοιμάζεται να το γιορτάσει με μια σειρά εκδηλώσεων και δωρεών, τις οποίες θα μάθουμε το προσεχές Σάββατο, σε μια διευρυμένη συνέντευξη Τύπου την οποία θα παραχωρήσουν οι ιδρυτές της Τάκης και Μιχάλης Σαράντης, στις εγκαταστάσεις της μητρικής εταιρείας, στα Τρίκαλα, στην περιοχή του Καραβόπορου.

Εκεί άλλωστε όπου γεννήθηκε, το 1985, το πρώτο οικογενειακό τυροκομείο, το οποίο στην πορεία των τριών δεκαετιών έφτασε να αριθμεί πέντε εργοστάσια και 1.200 εργαζόμενους! Για τον σκοπό αυτό, πέραν των Θεσσαλών δημοσιογράφων, αναμένονται στα Τρίκαλα γνωστοί συντάκτες των οικονομικών εφημερίδων και των Κυριακάτικων φύλλων.

Της συνέντευξης θα προηγηθεί δίωρη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΤΥΡΑΣ αλλά και στην μονάδα παραγωγής βιοαερίου. Πρόκειται στην ουσία για ένα μικρό εργοστάσιο, από τα ελάχιστα που υπάρχουν στην Ευρώπη, το οποίο χρησιμοποιεί ως καύσιμο το τυρόγαλο και τα άλλα απόβλητα της γαλακτοβιομηχανίας.

Η κεντρική εκδήλωση για τα γενέθλια της επιχείρησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.