Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την επιχειρηματικότητα τονίζοντας ότι ο χρόνος για την αγορά έχει τελειώσει, απευθύνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Δημήτρης Αδάμ.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ που διεξήχθη από 17 έως 26 Φεβρουαρίου από την MARC σε δείγμα 1009 επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν τις απαισιόδοξες προβλέψεις. 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης των Λαρισαϊκών επιχειρήσεων είναι το γεγονός ότι αρκετοί επιχειρηματίες απευθύνονται στο Επιμελητήριο για να παρέμβει στη ΔΕΗ προκειμένου να επανασυνδεθεί το ρεύμα στην επιχείρηση τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Όσον αφορά την εικόνα που συναντάμε καθημερινά στη Λάρισα με τις γεμάτες καφετέριες, ο κ. Αδάμ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ο τζίρος και αυτών των επιχειρήσεων έχει μειωθεί αρκετά. Ο λόγος είναι ότι κατακλύζονται καθημερινά, ως επί το πλείστον, από φοιτητές και ανέργους οι οποίοι  αν και κάθονται… με τις ώρες, περιορίζονται στο ελάχιστο της κατανάλωσης.

Σε μια πόλη με 160.000 κατοίκους και 5.000 να πίνουν καφέ καθημερινά, αποτελούν το 3% του πληθυσμού. Απλώς, διαμορφώνουν την εικόνα…