Από τα πολλά success stories της ελληνικής ομογένειας, ξεχωρίζει η περίπτωση του Μάνου Σηφάκη για πολλούς λόγους: μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στην Μεγάλη Βρετανία και διέπρεψε στην Πενσιλβάνια της Αμερικής, στον δύσκολο τομέα των πολυμέσων και του μάρκετινγκ.

Η τεράστια επιτυχία του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, δεν τον έκανε να ξεχάσει την ιδιαίτερη πατρίδα του και έτσι ένα από τα γραφεία της επιχείρησής του είναι στην Λάρισα, στην οποίαν μεγάλωσε αν και γεννήθηκε στην Αθήνα. Το στελεχώνουν 40 άξιοι νέοι άνθρωποι. Ανάμεσα στις εταιρείες κολοσσούς που τον έχουν ήδη εμπιστευτεί είναι η Johnson & Johnson, η Exxon, η Bayer και η ING. Έτσι ξεκινάει το αφιέρωμα της ιστοσελίδας news247.gr στον δαιμόνιο Λαρισαίο που ακόμα και όταν υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό, έκανε σχέδια για το πως μπορεί να αυξήσει το πελατολόγιό του στην Ευρώπη. Ίδρυσε μια εταιρεία το 2000, μόλις είχε τελειώσει τις σπουδές του στην μηχανολογία και την πληροφορική στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και είχε μετακομίσει στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Η εταιρεία αυτή αργότερα ονομάστηκε Customedialabs. Και είναι πολύ συγκινητικό ότι αποφάσισε πως οι συνοδοιπόροι του στο εγχείρημα δεν θα είναι μόνο ευφυείς άνθρωποι από τις ΗΠΑ αλλά και το καλύτερο έμψυχο δυναμικό που μπορούσε να βρει στη Λάρισα. Σήμερα ο 38χρονος απολαμβάνει εξαιρετική φήμη τόσο στους συμπατριώτες του όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των Ελλήνων επιχειρηματιών της Αμερικής που έχουν διαπρέψει και έχουν ηλικία μικρότερη των 40 ετών.

Όμως το μεγαλύτερό του όνειρο είναι να φτιάξει στην Θεσσαλία ένα «campus» με εκατοντάδες εργαζόμενους που θα είναι ένα «σαν ένα μικρό κράτος με διαφορετικό περιβάλλον εργασίας. Εκεί θα δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, δύο τομείς όπου είμαστε πολύ πίσω στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Αν όλα πάνε καλά τότε μέσα στα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να ανοίξουν αρχικά ακόμα και 250 θέσεις εργασίας. Θέλω να συνεργαστώ με χαρισματικά παιδιά που μεγαλώνουν στην σημερινή Ελλάδα και δεν έχουν ακόμα τσακιστεί τα όνειρά τους από την κρίση ή τις δυσκολίες.

Ο σκοπός μου προς το παρόν είναι να θωρακίσω την ανάπτυξη της εταιρείας και να την εισάγουμε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε επενδυτές για τα σχέδιά μας». Είθε…