Σε ασυνήθιστη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες στα Τρίκαλα η ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Θεσσαλίας, καθώς είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση της τράπεζας που η συνέλευση των εταίρων διεξάγεται σε τόσο δυσμενές κλίμα και μάλιστα με τις τράπεζες κλειστές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που η τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα «τα συνολικά μεγέθη των χορηγήσεων και των καταθέσεων παρουσίασαν αύξηση, ενώ η κερδοφορία ξεπέρασε τα 5,5 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο σχεδόν καθ’ ολοκληρία κατευθύνθηκε στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιδράσεων στο χορηγητικό χαρτοφυλάκιο.

Οι καταθέσεις της Τράπεζας έφθασαν στο τέλος του 2014 στα 211,81 εκ. ευρώ έναντι 203,13 εκ. ευρώ το 2013, παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξεως του 4,27%.

Η Τράπεζα Θεσσαλίας, παρά την παρατεταμένη ύφεση, προχώρησε και στο 2014 σε νέες, στοχευόμενες, παροχές πιστώσεων αυξάνοντας το δανειακό της χαρτοφυλάκιο κατά 2,85% (5,5 εκ. ευρώ) σε σχέση με το 2013, φτάνοντας τα 197,89 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αν.. Λάππας «λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον μεγάλων αντιθέσεων, όπου οι αρνητικές επιδράσεις είναι περισσότερες από τις θετικές και οι κίνδυνοι ιδιαίτερα αυξημένοι, ο μόνος δρόμος για την επιτυχία, είναι η ικανότητα προσαρμογής και ανάδρασης, στις συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά. Αυτό λοιπόν έκανε η τράπεζά μας, απαντώντας οργανωτικά και λειτουργικά σε κάθε πρόβλημα που τέθηκε, κατορθώνοντας σε πρώτο επίπεδο να δείξει αξιοσημείωτη αντοχή στην κρίση, ενώ διαμορφώνει καθημερινά εκείνο το επιχειρηματικό πλαίσιο που θα της δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί άμεσα τη βελτίωση της οικονομίας.(…)

Θεωρούμε ότι με την σταθεροποίηση της οικονομίας, η ανάπτυξη της Τράπεζας μας θα επανέλθει, με μεγαλύτερους μάλιστα ρυθμούς από αυτούς προ της κρίσης.(…)

Η Τράπεζα μας είναι εδώ, ισχυρή και χρήσιμη. Άντεξε στη κρίση και τώρα είναι έτοιμη να υλοποιήσει τους στόχους της και να προσφέρει στο μέλλον τις αποδόσεις που είχε καταγράψει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Tη χρονιά που πέρασε εντατικοποιήθηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου διοίκησης και στόχος είναι μέσα στο τρέχον έτος (εντός του εξαμήνου) να ολοκληρωθούν. 

Επίσης το 2014 διατηρήθηκε η κερδοφορία, μειώθηκαν οι δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδα, υλοποιήθηκαν νέες τεχνολογίες με στόχο την διευκόλυνση των πελατών και την μείωση των παγίων δαπανών, διατηρήθηκαν και αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας  εν μέσω ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος για τη χώρα».