Η Πανελλαδική  Γραμματεία της ΠΑΣΥ με ανακοίνωση της αναφέρει ότι "Τιμάμε και φέτος αγωνιστικά την 105η επέτειο από τον ξεσηκωμό των κολίγων στο Κιλελέρ.

Η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, συνεχίζονται  όμως με την ίδια ένταση όλες οι αντιαγροτικές- αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα τους φτωχομεσαίους αγρότες.

Είναι εδώ η φορολογία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί, η ακρίβεια στο πετρέλαιο, το ρεύμα και τα αγροτικά εφόδια. Είναι εδώ οι συνέπειες του εμπάργκο της Ρωσίας για την ωμή επέμβαση της ΕΕ στην Ουκρανία.  Κόβουν τα αναγκαία για την έναρξη της νέας χρονιάς καλλιεργητικά δάνεια, ο καταρροϊκός πυρετός καραδοκεί και κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί, η ραγδαία μείωση των εξισωτικών αποζημιώσεων, οι απλήρωτες ζημιές από τον ΕΛΓΑ, οι ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες, η συνεχιζόμενη μείωση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, το νέο χαράτσι του 3% που παρακρατούν από φέτος σε όλες τις ενισχύσεις της ΕΕ, το συνεχιζόμενο χαράτσι σε κάθε δήλωση ΟΣΔΕ, η θηλιά των χρεών σε τράπεζες, εφορία, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση τόσο σε μας όσο και στις οικογένειές μας.

Και φυσικά η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πίνει νερό στο όνομα της νέας ΚΑΠ η οποία αποτελεί το εργαλείο της ΕΕ για την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, δηλαδή τους συγχρόνους τσιφλικάδες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, αξιοπρεπής στάση δεν μπορεί να αποτελεί η στάση αναμονής και υποταγής στην οποία μας καλούν τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος και οι όψιμοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Αξιοπρεπής και περήφανη στάση είναι η οργάνωση του αγώνα μας για αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα, την κατάργηση του αντιλαϊκού νομικού πλαισίου, σε κατεύθυνση ρήξης με τις αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης, την νέα ΚΑΠ και την ΕΕ, σε συμμαχία με τους εργατοϋπάλληλους  και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που επίσης πλήττονται, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας σε αντιστοιχία  με τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και της εποχής μας.

Έτσι τιμάμε εμείς τους αγώνες και τις θυσίες των εξεγερμένων κολίγων.

Καλούμε τις ομοσπονδίες, του αγροτικούς συλλόγους,  τους αγρότες και κτηνοτρόφους που συσπειρώνονται στη ΠΑΣΥ να δώσουν μαχητικό παρόν στο Πανελλαδικό αγωνιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Κιλελέρ".