Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος σε συνάντηση που είχε στο Ζάππειο με πολίτες του Δήμου Κιλελέρ τους ενημέρωσε για το έργο μεταφοράς νερού που εκτελέστηκε και το οποίο έδωσε λύση στην ύδρευση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και στην κατάργηση της υδροφόρας στο Ψυχικό το Ζάππειο και τη Χαρά. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Το πρώτο μέλημά μας όταν αναλάβαμε τη δημοτική αρχή ήταν να δρομολογήσουμε τη διαδικασία για την οριστική επίλυση της ύδρευσης στο Δήμο Κιλελέρ. Ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις την οποία κάνουμε πράξη. Η πρώτη μας κίνηση ήταν να καταγράψουμε το σύνολο των αρδευτικών και υδρευτικών πομωνών (περίπου 200) που υπάρχουν στο Δήμο Κιλελέρ και ένα ελέγξουμε την ποιότητα και την ποσότητα του υφιστάμενου νερού. Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εάν γίνει σωστή διαχείριση του νερού και υπάρξει συνεργασία των δημοτών το νερό επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πλειονότητας των δημοτών.

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης συντάχθηκε μελέτη κατασκευής έργων που αντιμετωπίζει οριστικά το θέμα της ύδρευσης  στα χωρία Ψυχικό, Άγιος Γεώργιος, Αγία Παρασκευή, Κυπάρισσος, Ζάππειο, Χαρά και Δίλοφος.  Η μελέτη που έγινε κατέδειξε ότι η ποσότητα του νερού που συγκεντρώνεται είναι σχεδόν διπλάσια από την ποσότητα που χρειάζονται τα συγκεκριμένα χωριά.

Η μελέτη προβλέπει τη μεταφορά νερού από υφιστάμενη πομώνα σε υδατοδεξαμενή που θα κατασκευαστεί στο Ψυχικό χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων, κατασκευή υδατοδεξαμενών στον Άγιο Γεώργιο 200 κυβικών μέτρων, στο Ζάππειο 500 κυβικών μέτρων, στο Δίλοφο 200 κυβικών μέτρων, και την κατασκευή δεύτερης υδατοδεξαμενής 500 κυβικών μέτρων στην Κυπάρισσο η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά της υφιστάμενης υδατοδεξαμενής των 300 κυβικών μέτρων.

Το έργο ύδρευσης ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της  αδειοδότησης των περιβαλλοντικών όρων. Το μήνα Οκτώβριο θα έχει τελειώσει και η περιβαλλοντική μελέτη και το σύνολο των μελετών θα κατατεθούν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πλέον θα είμαστε έτοιμοι το έργο να κατατεθεί για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.  Το κόστος των έργων που προβλέπει να υλοποιηθούν, ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το χρονοδιάγραμμά τους είναι δύο έως τρία χρόνια.

Εκτός όμως από αυτό το έργο που είναι μακράς πνοής, η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη μεταφορά κατάλληλου πόσιμου νερού από υφιστάμενη πομώνα, στο Ψυχικό και η πλεονάζουσα ποσότητα του νερού μεταφέρθηκε μέσου αγωγού που κατασκευάστηκε στον Άγιο Γεώργιο και στην υδατοδεξαμενή της Κυπαρίσσου. Πρόκειται για μια άμεση λύση η οποία  καταργεί από φέτος  την υδροφόρα στο Ψυχικό και επιλύει το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες τα χωριά Άγιος Γεώργιος, Κυπάρισσος, Ζάππειο, Χαρά και Αγία Παρασκευή.

Παρ’ όλες όμως τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για να υπάρχει πόσιμο νερό στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να συνεργαστούν και οι δημότες. Εδώ τίθεται το ζήτημα της σωστής διαχείρισης του νερού. Είναι ανεπίτρεπτο όταν το νερό δεν επαρκεί κάποιοι να έχουν παροχές χωρίς υδρομετρητή. Σας ενημερώνω ότι έχουν τοποθετηθεί στις υδατοδεξαμενές ειδικοί μετρητές που μετρούν την εκροή του νερού και στη συνέχεια γίνεται η σύγκριση με την ποσότητα του τιμολογημένου νερού. Όπου διαπιστωθούν μεγάλες αποκλίσεις η δημοτική αρχή θα προφανώς θα συμπεράνει ότι υφίστανται παροχές χωρίς υδρομετρητή. Η ΔΕΥΑΚ πήρε την απόφαση να επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα στους δημότες έχουν παροχές χωρίς υδρομετρητή.

Η δημοτική αρχή από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έχει μια πλήρη εικόνα για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού  σε όλο το Δήμο. Έχει πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να εκτελεί έργα τα οποία θα επιλύσουν οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της ύδρευσης. Είναι για μας το μεγάλο στοίχημα, το οποίο με συντονισμένες δράσεις, θα κερδίσουμε. Το οφείλουμε στους κατοίκους του Δήμου μας προσφέροντάς τους καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω δημόσια για την άψογη και απρόσκοπτη συνεργασία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Μιλτιάδη Αραμπατζή, τους υπαλλήλους και τους υδραυλικούς της ΔΕΥΑΚ των οποίων η συμμετοχή στην ολοκλήρωση του έργου ήταν καθοριστική, όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Κιλελέρ και ιδιαίτερα την τεχνική υπηρεσία, τον μελετητή του έργο Κυριάκο Κουκνάκο, τους κατοίκους των χωριών, τα τοπικά συμβούλια και πρωτίστως τους προέδρους και τέλος τους αντιδημάρχους του Δήμου Κιλελέρ  και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Κρανώννα Σπύρο Καλέτσιο».