«Αυξήσεις πάνω από 100% στην τιμή του νερού επιβάλλει η Δημοτική Αρχή Κιλελέρ» αναφέρει ο κ. Ρίζος Κομήτσας και επισημαίνει τα εξής:

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα και μία θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ και ο Δήμαρχος Κος  Νασιακόπουλος μετά την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση της τιμής του πόσιμου νερού στα χωριά του Δήμου, αύξηση που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 100%. Σε αυτή την δραματική για τους πολίτες συγκυρία η Δημοτική Αρχή δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο ζητώντας τους να πληρώσουν περισσότερα λεφτά για το νερό, τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών με το ζόρι τα φέρνουν βόλτα κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα, βάσει των καταναλώσεων του 2014, με τις νέες αυξημένες τιμές οι δημότες μας καλούνται πλέον να πληρώσουν ανά έτος στα χωριά του πρώην Δήμου Αρμενίου 113.811 ευρώ επιπλέον (αύξηση 103,54%), στα χωριά του πρώην Δήμου Κραννώνα 87.377 ευρώ (αύξηση 68,69%), στα χωριά του πρώην Δήμου Κιλελέρ 85.888 ευρώ (αύξηση 57,58%), του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου 142.460 ευρώ (αύξηση 28,53%) και στα χωριά του πρώην Δήμου Νίκαιας 41.052 ευρώ (αύξηση 25%).

Επίσης αυξάνεται το πάγιο – ελάχιστη κατανάλωση κατά 149,4% στον πρώην Δήμο Κραννώνα, κατά 79,9% στον πρώην Δήμο Πλατυκάμπου, κατά 51,45% στον πρώην Δήμο Αρμενίου και κατά 28,15% στον πρώην Δήμο Κιλελέρ.

Στην εισήγηση τους τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ΚΙΛΕΛΕΡ κ. Αραμπατζής όσο και Δήμαρχος μίλησαν για ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των δημοτών και αύξηση των εσόδων για την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης. Οι δικαιολογίες και τα επιχειρήματα τους βέβαια δεν έπεισαν κανέναν εκτός από τα μέλη της πλειοψηφίας, που υπερψήφισαν τις αυξήσεις χωρίς καμία αντίρρηση.

Εμείς καταψηφίσαμε τις αυξήσεις ξεκαθαρίζοντας οι δημότες μας με πρόφαση τον εξορθολογισμό των τιμολογίων θα βιώσουν μία ληστρική επίθεση για να καλυφθούν τα πολλά και αλόγιστα έξοδα της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Τονίσαμε επίσης είναι ωμή ληστεία να ορίζει η ΔΕΥΑ Κιλελέρ την πρώτη κλίμακα από 0-50 κυβικά το δίμηνο και από εκεί και πάνω να αυξάνεται η τιμή. Δεν καταλαβαίνουν στη Δημοτική Αρχή Κιλελέρ ότι ζούμε στην ύπαιθρο και οι καταναλώσεις νερού είναι σαφώς μεγαλύτερες από ότι στη Λάρισα. Εμείς είπαμε ότι η πρώτη κλίμακα έπρεπε να κυμαίνεται μεταξύ 0-80 κυβικών, κλίμακα που εφαρμόζει και ο Δήμος Λαρισαίων για τα χωριά του».