Γενική απογραφή δικαιούχων για να κληρωθούν μόλις 4 εργατικές κατοικίες!

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διαμαρτύρεται για την ταλαιπωρία την οποία θα υποστούν πάνω από 2.000 Λαρισαίοι δικαιούχοι, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Εμπαιγμός και μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες δικαιούχους εργατικής κατοικίας στη Λάρισα, αποτελεί η απόφαση του ΟΑΕΔ να κληρώσει μόλις 4 εργατικές κατοικίες 60 τ.μ η καθεμιά απ' αυτές, κάνοντας όμως γενική απογραφή δικαιούχων, που αναμένεται να απογραφούν πάνω από 2.000 δικαιούχοι.

Επειδή πολύτεκνες οικογένειες και οικογένειες θυμάτων από εργατικό δυστύχημα, δικαιούνται διαμέρισμα άνευ κλήρωσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχουν 4 τέτοιοι δικαιούχοι ανάμεσα στους πάνω από 2.000 δικαιούχοι που προβλέπεται να κάνουν αίτηση και τότε αυτοί θα πάρουν χωρίς κλήρωση τα σπίτια, οπότε όλοι οι άλλοι θα μπούν σε μια άσκοπη ταλαιπωρία.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, προκειμένου να μην μπούν χωρίς ουσιαστικό λόγο σε ταλαιπωρία χιλιάδες δικαιούχοι, ζητά από την διοίκηση του ΟΑΕΔ, να μην προχωρήσει σε γενική απογραφή για τα μόλις 4 διαμερίσματα, αλλά σε ειδική που θα αφορά οικογένειες πολύτεκνων και θυμάτων από εργατικά δυστυχήματα.

Ταυτόχρονα διεκδικεί την επανασύσταση του ΟΕΚ, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της ίδρυσης του. Άμεση δημοπράτηση και κατασκευή νέων Εργατικών Κατοικιών στις συνοικίες Τούμπας και Αγίου Θωμά της Λάρισας, στη Φαλάνη, στο Ομορφοχώρι και στην Τσαριτσάνη».

ΕΦΗΜ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ