Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγη διοργανώνει το 2ο Σχολείο Σιτηρών. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο Σχολείου Σιτηρών για ενδιαφερομένους αγρότες και μη. Στόχος είναι να υπάρχει συνεχής και σωστή πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση τόσο των μελών του ΘΕΣγη όσο και άλλων ενδιαφερομένων για τα κρίσιμα ζητήματα Ορθών Γεωργικών Πρακτικών. Το συγκεκριμένο Σχολείο αποτελεί πλέον θεσμό για τον ΘΕΣγη, έναν θεσμό συνεχούς εκπαίδευσης πάνω σε πρακτικά ζητήματα πριν την έναρξη κάθε καλλιεργητικής περιόδου που ασχολείται με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της γεωργίας.

Όλες αυτές οι δράσεις του ΘΕΣγη αποτελούν μέρος ενός γενικότερου πλέγματος ενεργειών που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην καλύτερη απόδοση των καλλιεργειών, στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με υπεραξία που συνδυάζονται με τη μεταποίηση.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο ΘΕΣγη φέτος διοργανώνει το εν λόγω Σχολείο Σιτηρών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης OPENMELLON, με 5 βασικές θεματολογίες και εισηγητή τον Γεωπόνο κ Μπαρά Ιωάννη:

1. Κρίσιμα σημεία ελέγχου της Καλλιέργειας Σιτηρών

2. Ορθή χρήση γεωργικού μηχανολογικού εξοπλισμού

3. Σιτηρά: Σύνδεση ποιότητας με τιμή

4. Πιστοποίηση καλλιέργειας σιτηρών

5. Μεταποίηση Σιτηρών και Ποιότητα: Προοπτικές και εξελίξεις στην καλλιέργεια

Στην εκδήλωση ομιλητής θα είναι και ο κ. Δημήτριος Μπακοδήμος, υπεύθυνος αγοράς σίτου της εταιρείας "Μέλισσα"

Το 2ο Σχολείο Σιτηρών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΙΕΚ OPENMELLON, στη Λάρισα,  την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015.

Παρακαλούμε λόγω των περιορισμένων θέσεων να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 19 Οκτωβρίου 2015. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο δηλώσεως συμμετοχών 2410 579904, κα Σούκια Βασιλική, Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 16.00. Η Συμμετοχή των Ενδιαφερομένων είναι Δωρεάν.