«Ας γίνει επιτέλους σαφές ότι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπονται ούτε αναστολές, ούτε ιδεοληψίες. Και αυτό αφορά πρωτίστως τη δική μας χώρα, που τα σύνορά της είναι και σύνορα της Ευρώπης, και βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι, τα οποία έχουν προκαλέσει το θάνατο δεκάδων αθώων θυμάτων και τον αποτροπιασμό και την καταδίκη όλης της διεθνούς κοινότητας. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει επίσης τα εξής:

«Είμαστε όλοι βαθύτατα συγκλονισμένοι και ανήσυχοι απ’ όσα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Η επίθεση των τρομοκρατών στο Παρίσι συνιστά επίθεση εναντίον όλης της Ευρώπης, εναντίον του κοινού πολιτισμού μας, των αρχών και των αξιών μας, εναντίον της ελευθερίας και της δημοκρατίας μας.

Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη βαρβαρότητα να γκρεμίσει ό,τι έχουμε κτίσει επί δεκαετίες. Δεν πρέπει να αφήσουμε το διαρκή φόβο να φωλιάσει στις ψυχές των ανθρώπων.

Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη οφείλουν να δουν το πρόβλημα κατάματα και να δράσουν με αποφασιστικότητα και σε συντονισμό, ώστε να προστατεύσουν αυτόχρονα την ασφάλεια και την ευρωπαϊκή ταυτότητα των πολιτών τους».