«Διώξεις υπαλλήλων» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείου Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε ανήθικες και παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Λ.. Συγκεκριμένα με σκανδαλώδη απόφαση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, που σημειωτέο εκτελεί χρέη Διοικητή, συνεχίζει το «έργο δίωξης», που από κοινού δημιούργησαν ο πρώην Διοικητής του Π.Γ.Ν.Λ- Γ.Ν.Λ. και οι δύο Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων. Γινόμαστε μάρτυρες «παλαιών ηθών, παλαιάς εποχής». Διοικούντες του Π.Γ.Ν.Λ. ανεξέλεγκτα αποφασίζουν κατά όπως τους βολεύει και όχι όπως επιβάλλεται βάσει των νόμων. Παραδείγματα πολλά αυτών των παράνομων ενεργειών, όπου το Σωματείο έχει καταγγείλει σε Υ.Πε., Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. και Μ.Μ.Ε..

Για δεύτερη φορά και σε συνέχεια Απόφασης, που υπέγραψε στις 24/9/2015 ο πρώην Διοικητής, ύστερα από εισήγηση των δυο Διευθυντών Ιατρικής Υπηρεσίας, συνεχίζονται οι μετακινήσεις των υπαλλήλων ανάμεσα στα δύο Νοσοκομεία. Μετακινούνται συνάδελφοι, που τόλμησαν να μηνύσουν τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν.Λ. για υπόθεση, η οποία θα διευθετηθεί στην δικαιοσύνη. Μετακινείται συνάδελφος, που θεωρείται, ότι ήταν «πρωτεργάτης», που μήνυσε τους Διοικούντες. Είναι αυτός για τον οποίον «εμπνεύστηκαν» οι δύο Δ.Ι.Υ. και υπέγραψε ο πρώην Διοικητής το «βαπτισμένο» πρόγραμμα εκπαίδευσης. Τον Μάρτιο του 2014 έγινε πάλι απόπειρα με οργανωμένο σχέδιο μετακίνησης του συγκεκριμένου υπαλλήλου στο Γ.Ν. Βόλου, αλλά αποτράπηκε όταν με παρέμβαση του Σωματείου ξεσκεπάσαμε, στον τότε Διοικητή της 5ης Υ.Πε., το σχέδιο εξόντωσης του συγκεκριμένου συναδέλφου, που επιχειρήσανε να πραγματοποιήσουν οι εμπνευστές του. Ο αναφερόμενος συνάδελφος έχει μετακινηθεί στο παρελθόν ως «τιμωρία» στο ΓΝΛ για 3 μήνες. Αποδεικνύεται, πλέον ότι ο μόνος λόγος των μετακινήσεων είναι καθαρά η τιμωρία των υπαλλήλων, που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι στους Διοικούντες.

Η συγκεκριμένη μετακίνηση εμπεριέχει και συνδικαλιστική δίωξη, αφού ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος. «Τιμωρούνται» υπάλληλοι, οι οποίοι με οποιαδήποτε ιδιότητα μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Επιπλέον, να τονιστεί ότι αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το Εργαστήριο Ακτινοδιαγνωστικής του Πανεπιστημιακού, διότι φεύγει έμπειρος, εξειδικευμένος και επιστημονικά καταρτισμένος υπάλληλος του συγκεκριμένου Εργαστηρίου και τοποθετείται στις απλές ακτινογραφίες με σκοπό την υποβάθμιση του. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι υποβαθμίζονται οι παροχές υπηρεσιών προς τους χρήστες.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το Σωματείο μας έχει παρέμβει με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τη Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ. και της 5ης Υ.Πε, αλλά και με έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει εκπαίδευση, αλλά σχέδιο εξόντωσης, όσων διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους. Άρα και παραδειγματισμό όλων όσων σκέφτονται να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους από τους ανωτέρους τους.

Μέχρι και τώρα όμως παρατηρείται, ότι κάποιοι που έχουν θέση ευθύνης είτε λειτουργούν ανεξέλεγκτα και αποφασίζουν κατά το πώς τους «βολεύει» και όχι βάσει των Νόμων και της ηθικής, είτε κωφεύουν, όπως κατά την γνώμη μας κάνει η Διοίκηση της 5ης Υ.Πε..

Είναι στη διάθεση οποιασδήποτε Αρχής όλα τα έγγραφα, που αποδεικνύουν και ξεσκεπάζουν το συγκεκριμένο σχέδιο εξόντωσης. Με την δημοσίευση της προβληματικής αυτής κατάστασης περιμένουμε να παρέμβουν για να λάβουν τέλος καταστάσεις ηθικής παρενόχλησης [φαινόμενο mobbing] στο χώρο εργασίας και να τιμωρηθούν όσοι δημιουργούν καταστάσεις ανεξέλεγκτης κυριαρχίας, καταστρατηγώντας νομικές διαδικασίες.

Απόφαση του Υπουργείου Υγείας γράφεται στα παλαιότερα των υποδημάτων από τον Δ.Ι.Υ., που εκτελεί χρέη Διοικητή, η οποία αναφέρει επιγραμματικά ότι, «καμία μετακίνηση δεν μπορεί να επέλθει μέχρι της τοποθέτησης των Νέων Διοικητών, που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο και θα εγγραφούν στο Φ.Ε.Κ.».

Επειδή σε ένα Δελτίο Τύπου δεν μπορούν να αποτυπωθούν τα πάντα, δηλώνουμε ότι, περιμένουμε να προσκληθούμε για να αποδείξουμε το καθεστώς, που επικρατεί σε συγκεκριμένους χώρους του Νοσοκομείου. Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση για το δίκαιο των αιτημάτων από τους αρμοδίους σε Πανεπιστημιακό και 5η Υ.Πε. θα απευθυνθούμε στο Υπουργείο Υγείας και σε οιανδήποτε άλλη Αρχή χρειαστεί».