Ένα απίστευτο...  πάρτι μαύρου χρήματος έχει στηθεί στο λιμάνι του Πειραιά από κυκλώματα που μεταφέρουν μετανάστες απο το λιμάνι του Πειραιά στην Ειδομένη με πούλμαν. Κάθε μετανάστης πληρώνει 40 ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή, με προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης. 

Για ένα ακόμη πρωινό περισσότεροι απο 1.000 μετανάστες, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και ανδρόγυνα έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά απο τα νησιά του Αιγαίου. Κουβαλώντας τα λιγοστά τους ρούχα και λίγες κουβέρτες αποβιβάστηκαν απο το πλοίο και στον προβλήτα τους περίμεναν... δεκάδες πρόθυμοι να τους μεταφέρουν στην Ειδομένη έναντι 40 ευρώ το άτομο.

Στο λιμάνι λιμενικοί και αστυνομικοί παρακολουθούν το αλισβερίσι χωρίς καμία διάθεση παρέμβασης. Σύμφωνα με καταγγελίες, δεν δίνεται απόδειξη για την καταβολή των ναύλων με τα πούλμαν. Εκατοντάδες άνθρωποι στοιβάζονται κυριολεκτικά και για ώρες παραμένουν ακίνητοι καθώς μέσα στα πούλμαν κατά την διάρκεια της διαδρομής, άνθρωποι και βαλίτσες γίνονται ένα κουβάρι. Αστυνομικοί της τροχαίας πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στα πούλμαν, καθώς σε έρευνες που έχουν γίνει, σε Αθήνα και Λάρισα, διαπιστώθηκε ότι πούλμαν από χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, πραγματοποιούν παρανόμως μεταφορές μεταναστών.

Εκατοντάδες απο τους μετανάστες που ταξιδεύουν για την Ειδομένη θα επιστρέψουν σε λίγες μέρες και πάλι στην Αθήνα καθώς οι Σκοπιανοί περνούν απο τα σύνορα μόνο όσοι είναι πρόσφυγες πολέμου, κυρίως Σύροι, οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν στους χώρους φιλοξενίας που δημιουργούνται, αναμένοντας είτε να πάρουν κάρτα παραμονής, είτε να επιστρέψουν και πάλι στις χώρες τους. 

newpost.gr