Για το θέμα της Βιοκεράλ και την ενημέρωση από πλευράς της δημοτικής αρχής ζήτησε ο κ. Νασιώκας μετά από ερώτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.  

Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε το σώμα πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό, λέγοντας βέβαια πως η συνδρομή του δήμου με μηχανήματα ήταν άμεση, παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο βρίσκεται σε σημείο για το οποίο την ευθύνη την έχει ο δήμος Κιλλελέρ. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων τα καύσιμα που καίγονται δημιουργούν έναν καπνό και είναι άγνωστο τι συνέπειες θα έχει στην υγεία των πολιτών. «Καλώ τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επιτέλους να βγει και να τοποθετηθεί επίσημα" είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

 Επίσης ενημέρωσε πως αν και η δημοτική αρχή έστειλε μηχανήματα για την υποστήριξη στο έργο της πυροσβεστικής, εντούτοις ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να γίνουν τα έργα, με συνέπεια τα μηχανήματα του δήμου να αποχωρήσουν.

Σχετικά με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΛ στην Βιοκεράλ ο δήμαρχος ανέφερε πως θα βγει πόρισμα σε συνεργασία με το ΤΕΙ. 

Από την μεριά του ο Εκ. Νασιώκας ζήτησε να υπάρξει κινητοποίηση των πολιτών ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα, ενώ η κ. Καραλαριώτου έριξε ευθύνες στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Ο Ντ. Διαμάντος είπε πως  την υπόθεση χειρίζονται ειδικοί επιθεωρητές Περιβάλλοντος οι οποίοι βρέθηκαν και πάλι στη Λάρισα

Ο Πέτρος Κρίκης από την Λαϊκή Συσπείρωση είπε πως το φαινόμενο της Βιοκεράλ είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, τονίζοντας πως τέτοια φαινόμενα υπάρχουν διότι όλα γίνονται στον βωμό του κέρδους.