Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών ανακοινώνεται ότι από 1 έως και 15 Ιουλίου γίνεται η υποβολή των αιτήσεων στο υπουργείο Πολιτισμού για τη συμμετοχή στις εξετάσεις με σκοπό την εισαγωγή στις Ανώτερες Σχολές Χορού.

I. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στις Ανώτερες Σχολές Χορού διενεργούνται  στη διάρκεια του μηνός  Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από εξεταστική επιτροπή ορισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι ακριβείς ημερομηνίες των εξετάσεων ανακοινώνονται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Η υποβολή των αιτήσεων προς το Υπουργείο Πολιτισμού για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις γίνεται από την 1η έως και τις 15 Ιουλίου.

II. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

Εκτός από την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις (www.yppo.gr) επισυνάπτονται: α) επικυρωμένη φωτοτυπία απολυτηρίου Λυκείου β) επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης.

Τα δικαιολογητικά αυτά πρέπει να αποσταλούν συστημένα από 1-15 Ιουλίου στη διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 20 -22, 10186, Υπουργείο Πολιτισμού, Αθήνα με την ένδειξη: «Αίτηση συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού» .

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Λαρισαίων -Διεύθυνση  Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής- ιδρύθηκε το 1997 με την υπ’ αριθ. 32/52/28-6-1996 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αριθ. 562/Β’τ/11-7-1996. Η φοίτηση είναι τριετής και υποχρεωτική και υπόκειται στο νομικό πλαίσιο του Υπουργείου Πολιτισμού απ’ όπου ορίζεται το πρόγραμμα σπουδών. 

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν Δίπλωμα Καθηγητή / Καθηγήτριας Χορού ή Πτυχίο  Χορευτή / Χορεύτριας.

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το πρόγραμμα σπουδών της Ανώτερης Σχολής Χορού περιλαμβάνει:

* ΚΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση τεχνικής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία.

* ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μουσική, Εφαρμοσμένη Ανατομία και Μυολογία, Ιστορικοί και Θεατρικοί Χοροί, Ρεπερτόριο Κλασικό και Σύγχρονο, Ελληνικοί Χοροί, Ιστορία Χορού, Αυτοσχεδιασμός και Στοιχεία Χορογραφίας, Παιδαγωγική Ψυχολογία.

2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων στεγάζεται στον ιστορικό και διατηρητέο χώρο του «Μύλου του Παπά» (Γεωργιάδου 53, 41447, Λάρισα). Διαθέτει Σκηνή Μπαλέτου, χώρο παραστάσεων και μαθημάτων.

Τηλέφωνο πληροφοριών 2410 256464, e-mail: balletsc@otenet.gr