Συγκέντρωση στο δικαστικό Μέγαρο πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες και συνδικαλιστές με αφορμή τη προγραμματισμένη δίκη για τα αγροτικά μπλόκα τόσο κατά την περίοδο 2008 αλλά και το 2013. Όπως δήλωσαν οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν, η σημερινή δίκη αποτελεί ένα από τα δεκάδες αγροτοδικεία που έχουν στις πλάτες τους όσοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας βρέθηκε σήμερα έξω από τα δικαστήρια και δήλωσε μεταξύ άλλων "Το τρίτο μνημόνιο από τη δεύτερη φορά αριστερά ήρθε να σακατέψει κυριολεκτικά τους αγρότες ", ενώ σε ότι φορά τη δίκη ανέφερε " Εμείς σε σχέση με τα δικαστήρια λέμε ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται ο αγώνας και ο συνδικαλισμός" 

Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Μπούτας είπε πως την Κυριακή υπάρχει η Πανελλαδική σύσκεψη στο ξενοδοχείο Μετροπόλ για να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

 

Σχετικά με την πορεία των πολιτικών εξελίξεων ανέφερε  πως το επόμενο διάστημα "θα έρθουν καινούρια μέτρα και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ξεσηκωθούν όλοι οι αγρότες."

"Εμείς θα συνεχίσουμε βάζοντας μπλόκα στα μνημόνια, βάζοντας μπλόκα στα νέα μέτρα" είπε από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, ενώ σχετικά με τις δίκες των αγροτών δήλωσε "Θέλουμε να καταγγείλουμε την απόπειρα από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ακολουθούν την πεπατημένη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με  τα αγροτοδικεία, για  να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών, να ποινικοποιήσει το δικαίωμα μας να κάνουμε αγώνες. Δεν πρόκειται όμως  να μας τρομοκρατήσουν γιατί είναι ξεκάθαρο πως η πολιτική τους είναι αυτή που μας βγάζει στους δρόμους για την επιβίωση μας"