Η γενικότερη κρίση που έχει ξεσπάσει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ απόρροια του τρίτου μνημονίου αρχίζει να φτάνει και στη Λάρισα. 

Η τοπική οργάνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων "βράζει" εδώ και πολλές εβδομάδες και ήδη ξεκίνησαν οι παραιτήσεις μελών και στελεχών, εγκαταλείποντας το κόμμα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. 

Οι Γαρυφαλλόπουλος Γιάννης (γραμματέας Συντονιστικής), Δασκαλόπουλος Θανάσης (πρώην επικεφαλής Συντονιστικής), και Πουλιάρης Γιώργος (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής) παραιτήθηκαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου καταγγέλλοντας ουσιαστικά αλλαγή στη φυσιογνωμία του μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

"Επίφοβοι" θεωρούνται ακόμα και τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη των ΑΝΕΛ Λάρισας, ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης και ο Γιώργος Ακριβούλης. Αμφότεροι έχουν εκφράζει δημοσίως και μη τις ενστάσεις τους για τη νέα γραμμή του κόμματος και δεν αποκλείεται εντός των ημερών να αναλάβουν δράση αφήνοντας και αυτοί το κόμμα. Ερωτηματικό αποτελεί στην περίπτωση αυτή το ποιοι θα τους αντικαταστήσουν στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου, ώστε αυτό να είναι ανταγωνιστικό στις 20 Σεπτεμβρίου.