Η Κομματική Οργάνωση Λάρισας απευθύνεται στους εργατοϋπάλλήλους, τους ανέργους, τους νέους τους ημιαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες του νομού μας, που τα δοκιμάσανε όλα, τα προηγούμενα χρόνια, κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, κεντροδεξιές, κεντροδεξιές, «αριστερές», και είδατε το ένα μνημόνιο να προστίθεται στο άλλο. 

Ιδιαίτερα απευθύνουμε κάλεσμα σε αγωνιστές, ριζοσπάστες ανθρώπους, που πίστεψαν στα κάλπικα τα λόγια τα μεγάλα του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Σε όλους εκείνους κι εκείνες που δε θέλουν να ζούνε με μνημόνια. O «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, αλλά ψήφισε με την αριστερή του μάσκα, τα πιο βάρβαρα μέτρα, που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να πάρει με το φόβο της λαϊκής κατακραυγής.  Η ζωή επιβεβαίωσε τη σθεναρή στάση του ΚΚΕ που απέρριπτε τη  συμμετοχή του σε τέτοιες «αριστερές κυβερνήσεις». Τους δίνουμε το χέρι για να αντιπαλέψουμε μαζί, το μνημονιακό πρόγραμμα όποιας κυβέρνησης βγει, αλλά και για να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές σε πραγματική σύγκρουση και ρήξη με τον πυρήνα του προβλήματος, που είναι η καπιταλιστική οικονομία και η εξουσία της.   Τους λέμε, λοιπόν:  «σήμερα αυτή την πείρα, μπορείτε να την κάνετε δύναμη αγώνα και ανατροπής».

Με δυνατό ΚΚΕ παντού και στην κάλπη της 20ης Σεπτέμβρη. Γιατί το ΚΚΕ είναι:  

δύναμη αλήθειας, ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό για να ψαρέψει κάποιες ψήφους, είπε την αλήθεια, έγκαιρα προειδοποίησε ότι στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονοδρόμου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική.

δύναμη αγώνα, δύναμη γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης, απέναντι στην όποια κυβέρνηση με όποια σύνθεση έχει. Γιατί η ζωή απέδειξε ότι το ΚΚΕ είναι  το μόνο στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη χορωδία των εκβιαστών

δύναμη ανατροπής. Γιατί είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο. Γιατί αυτές είναι οι αληθινές προϋποθέσεις για την πραγματική λύτρωση από την μέγκενη του κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ. 

Πάρτε για παράδειγμα την περιοχή μας: Η Θεσσαλία είναι μια περιοχή με πλούσιο υπέδαφος, γόνιμο έδαφος, κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες. Eπομένως,  έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, κυρίως στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα, αλλά και στον τουρισμό.

Στον απέραντο και εύφορο θεσσαλικό κάμπο μπορούν να καλλιεργηθούν όλες οι δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες – σιτηρά, καλαμπόκι, βαμβάκι, τεύτλα, καπνός, κηπευτικά, πεπονοειδή, δένδρα κ.α.- και στους βοσκότοπους να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία, ούτως ώστε να υπάρξει μεγάλη και ποιοτική αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Στην βιομηχανία μπορεί να αναπτυχθεί η μεταποίηση με καθετοποιημένες μονάδες, κυρίως σε είδη διατροφής και ένδυσης, αλλά και στους τομείς της μεταλλουργίας, του χάλυβα, της κατασκευής μέσων παραγωγής κ.α., με την εκμετάλλευση του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου κ.α.

Για τον τομέα της ενέργειας υπάρχει λιγνίτης, (Ελασσόνα), ποτάμια για παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας κ.α.

Στον τουρισμό μπορούν να αξιοποιηθούν οι πανέμορφες παραλίες στις Βόρειες Σποράδες, στη Μαγνησία και στη Λάρισα, τα υπέροχα βουνά, (Ολυμπος, Κίσσαβος, Πήλιο, Κόζιακας, Ιταμος κ.α), αξιοθέατα, όπως τα Μετέωρα και το Περτούλι στα Τρίκαλα, η Λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα κ.α. Βεβαίως, ο λόγος γίνεται για ένα τουρισμό, με μέριμνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που θα προσβλέπει στην ικανοποίηση των αναγκών του εργαζόμενου λαού για ξεκούραση και ψυχαγωγία και όχι στα κέρδη των διάφορων επενδυτών κερδοσκόπων.

Κι ενώ υπάρχουν όλες αυτές οι παραγωγικές δυνατότητες, η Θεσσαλία «φυτοζωεί» και ο λαό της «μαραζώνει». Γιατί ; Καλούμε το λαό του νομού μας να το σκεφτεί, τι φταίει; το κακό το ριζικό μας; ότι είμαστε ψωροκώσταινα; ότι είμαστε τεμπέληδες και δεν παράγουμε; 

Μα το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας, όπου τέτοιες δυνατότητες αξιοποιούνται προς όφελος των ομίλων, των επενδυτικών συμφερόντων, του καπιταλιστικού ανταγωνισμού. 

Γι αυτό και το ΚΚΕ στο κέντρο της προσοχής του βάζει αυτό τον άλλο,  δρόμο ανάπτυξης, που είναι υπερώριμος να οργανωθεί, με την προϋπόθεση να αλλάξουν χέρια τα κλειδιά της οικονομίας. Δηλαδή, να γίνει ο λαός μας ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει ασκώντας τη δική του εξουσία με τη δική του εργατική διακυβέρνηση. 

Επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ ότι όσο ο λαός μας είναι δεσμευμένος στη μέγκενη της καπιταλιστικής οικονομίας, όσο αλλάζουν οι διαχειριστές, αλλά η τάξη που κυβερνά μένει ίδια, όσο ο λαός μας ακολουθεί ξένες σημαίες, τόσο θα χάνεται πολύτιμος χρόνος, τόσο θα δυσκολεύει και η προσπάθεια για να αναχαιτίσουμε αυτά που είναι μπροστά μας. 

Γιατί ούτε  τα παράλληλα προγράμματα, ούτε τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά», για αναπτυξιακά πακέτα, για ρύθμιση του χρέους. Γιατί κι αυτά στο μεγάλο κεφάλαιο θα πάνε και πάλι ο λαό θα τα πληρώσει, όπως και τα προηγούμενα! 

Γι αυτό και πρέπει να απορρίψει ο λαός του νομού μας τα κάλπικα διλήμματα: παράδειγμα μνημόνιο- αντιμνημόνιο, τι αποδείχτηκε; ότι όλα τα αστικά κόμματα, παλιά και νέα, προσκύνησαν λέγοντας ένα μεγάλο ναι στο τρίτο μνημόνιο. 

Σήμερα στήνονται νέες εφεδρείες, νέα κάλπικα διλήμματα, αφού τα παλιά ξοφλήσανε. Για παράδειγμα πλασάρεται το «ευρώ ή δραχμή» και μάλιστα από δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ 2,  που μέχρι χθες οι επικεφαλής του ήταν υπερυπουργοί στην κυβέρνηση και την στηρίζανε μέχρι που προκηρύχτηκαν οι εκλογές! Το δίλημμα αυτό, ωστόσο είναι αληθινό, απασχολεί εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανους, απασχολεί την ίδια την ΕΕ, όπου αυτή η συζήτηση διεξάγεται εδώ και χρόνια, και σήμερα έχει φουντώσει.  Όλοι τους μαζί βέβαια, ως ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ υπογράψανε το διαρκές τσάκισμα του λαού, ως το βασικό προαπαιτούμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης! 

Καμιά ανοχή, απομόνωση στη ναζιστική κι εγκληματική ΧΑ! Κανένα συγχωροχάρτι στους δολοφόνους, στους μπράβους του κεφαλαίου, που στηρίζουν τη μήτρα των μνημονίων, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. καμιά λαϊκή ψήφος να μην πάει χαμένη σ αυτή την κατεύθυνση! 

Καλούμε τον εργαζόμενους, τα λαΙκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος στην Κεντρική Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ σ.Δημήτρη Κουτσούμπα , την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στις 9:30μμ , στα πλαίσια τους 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, στην Κοίτη του Πηνειού.

Το ψηφοδέλτιο

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βουλευτής του ΚΚΕ. Γιατρός- Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α’ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Δημοτικός Σύμβουλος  μέχρι πρόσφατα,στο δήμο Λαρισαίων απ’ το 2002. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ

Αγρότης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής των μπλόκων. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΤΑΣΟΣ

Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.  Μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

ΑΒΡΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οδοντίατρος, μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου. Υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και σήμερα δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ελασσόνας.

ΓΑΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ

Δικηγόρος. Μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΑ

Είναι Πρόεδρος Συλλόγου  Εμποροϋπαλλήλων,  Β Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Ελλάδας.

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)

Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Υπεύθυνη στο εργαστήριο Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μέλος των Διοικητικών  Συμβουλίων της Ένωσης Φυσικών Ελλάδας και των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής. Έχει πάρει μέρος ως ειδικός σε πολλές αποστολές του ΟΗΕ στον τρίτο κόσμο. Δραστηριοποιείται ενεργά στην καταπολέμηση των ναρκωτικών.

ΚΑΣΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ συνεργαζόμενος

Αυτοαπασχολούμενος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Αγιάς. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου φοιτητών Δασολογίας και Φ.Π. στο Α.Π.Θ,  στην συνέχεια μέλος του πανελλαδικού σωματείου εργαζομένων Σ.Π.Ε.Κ.Α.  Α.Β.Ε.Ε. Σήμερα είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στο δήμο Αγιάς. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΛΙΤΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Νοσηλεύτρια, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία. Εργαζόμενη επί 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα άνεργη.

ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αυτοαπασχολούμενος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου.  Από τις τοπικοδιοικητικές εκλογές του 2014 είναι δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου των Εμποροϋπαλλήλων και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την περίοδο 1992-2011 και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αγρότης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου. Διετέλεσε σύμβουλος εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη δημοτική κοινότητα Τυρνάβου το 2010, Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκής Συσπείρωση» στις εκλογές του 2014.