Στην υποβολή μηνύσεων κατά παντός αγνώστου, μετά από κρούσματα βανδαλισμών και ζημιών, στο χώρο του Αισθητικού Αλσους προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων. 

Ειδικότερα, άγνωστοι, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, έκοψαν το καλώδιο της κεντρικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, παραβιάζοντας ασφαλισμένους ηλεκτρολογικούς πίνακες,  καταστρέφοντας  καλώδια και άλλα ηλεκτρολογικά υλικά που διένειμαν το ρεύμα σε διάφορα σημεία του.  Ακολούθως, άγνωστο για ποιο λόγο, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους αφήνοντας εκτεθειμένα τα κομμένα καλώδια, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ασφάλεια ανυποψίαστων επισκεπτών, αφού παραβιάζονται ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις υπό τάση.  

Συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την απομόνωση του χώρου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ασφάλειά του. 

Με αφορμή το συγκεκριμένα περιστατικό αλλά και άλλα κρούσματα βανδαλισμών σε κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πάρκα, οδούς)  ο Δήμος Λαρισαίων, απευθύνει έκκληση στην κοινωνική συνείδηση όλων των Λαρισαίων με στόχο τη διαφύλαξη και προστασία της δημοτικής περιουσίας, δηλαδή της περιουσίας όλων μας. 

Ο χώρος του Αισθητικού Αλσους, που έγινε μετά από χρόνια επισκέψιμος, αγκαλιάστηκε από τους Λαρισαίους που απέκτησαν ξανά ένα  όμορφο χώρο πρασίνου, στον οποίο το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και άλλα έργα.  Είναι κρίμα μεμονωμένες απαράδεκτες ενέργειες που πηγάζουν από αντικοινωνικές συμπεριφορές, να δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία και κυρίως να προκαλούν προβλήματα ασφαλείας ακόμα και ανθρώπινων ζωών.