Μόνο θετικά μπορεί να είναι τα πρώτα σχόλια από την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021. Κι αυτό γιατί φάνηκε από την πρώτη εκδήλωση ότι μόνο αψήφιστα δεν έχει πάρει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα η Δημοτική Αρχή. Καλή η προετοιμασία της εκδήλωσης και σημαντική δουλειά στο επίπεδο της επικοινωνίας και της προβολής, δίνοντας σημασία ακόμα και στις λεπτομέρειες του λογότυπου που σχεδιάστηκε για την περίσταση. Όλοι βέβαια ομολογούν ότι ο στόχος είναι δύσκολος αλλά, στο κάτω κάτω και να μην κερδηθεί ο τίτλος, η ζύμωση που θα έχει συντελεστεί στην πόλη κέρδος θα είναι.

Το αυτό συνομολογούν και οι φίλοι γείτονες Βολιώτες που θα είναι συνδιεκδικητες του τίτλου. Αυτό τουλάχιστον συμπεράνουμε από χθεσινό σχόλιο στην εφημερίδα «Θεσσαλία»:  «Ένα μεγάλο στοίχημα έβαλε η Λάρισα και αυτό δεν είναι άλλο από τη διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Έχει αντιπάλους ισχυρούς και θα θεωρηθεί θαύμα αν κερδίσει τον τίτλο. Μέχρι τότε όμως θα έχει διαμορφωθεί μια άλλη πόλη. Η Λάρισα θα αποκτήσει εξωστρέφεια και θα δοθεί σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της.

Η Λάρισα θα μπορέσει να λύσει σημαντικά της προβλήματα και να αξιοποιήσει θαυμάσια πηγές χρηματοδότησης. Η Λάρισα θα μπορέσει να μπει στο χάρτη της Ευρώπης ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Δεκάδες προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων τάσσονται στο πλευρό της γείτονος, στο πλευρό της Λάρισας, που τη ζηλεύουμε», με το σχόλιο να συνεχίζει ρίχνοντας δηλητηριώδη βέλη στον δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, «ο Βόλος μπορεί να εξακολουθεί να ζει αμέριμνα στον κόσμο του, αλλά έχουμε στα αλήθεια μια περιέργεια.

Ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί το μυστικό και θα γνωστοποιηθούν τα πρόσωπα του πολιτισμού, που τάσσονται στο πλευρό της πόλης για τη διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Ας μη μας κρατάνε όμως άλλο σε αγωνία, γιατί πεθαίνουμε από περιέργεια… Εκτός και αν περιμένουν να τελειώσουν τα καλοκαιρινά προγράμματα στην Ποσειδώνος για να βγουν στην επαρχία τα αστέρια που έχουν «κονέ»… Αν είναι έτσι πάμε «πάσο». Για τη διοργάνωση διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας εγκρίθηκε κονδύλι 5.000 ευρώ. Μιλάμε για σοβαρή δαπάνη, όχι αστεία». 

Αχόρταγοι οι γείτονες, δεν τους φτάνει που έγιναν Μονακό…