Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Σταύρος Γατής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Λάρισα.


"Με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο έπεσαν οι μάσκες στο κυβερνών κόμμα, μέσα από την κατάρτιση του τοπικού ψηφοδελτίου στη Λάρισα.


Επιχειρώντας προφανώς μέσα στον πανικό τους να περιορίσουν τις απώλειες της μεγάλης εκλογικής ήττας που έρχεται μπροστά τους, έβαλαν άρον - άρον πρόσωπα, αψηφώντας το πρόσφατο παρελθόν τους.

Μπορεί κάποιος να ξεχάσει άραγε τι συνέβη τον περασμένο Μάιο, όταν στις δημοτικές εκλογές της Λάρισας, αποτελεί κοινό μυστικό, σχεδόν όλοι όσοι ψήφισαν τον κ. Τζανακούλη την πρώτη Κυριακή - όλως παραδόξως - δεν ψήφισαν τη συγγενέστερη πολιτικά Ρένα Καραλαριώτου, αλλά το αριστερό ψηφοδέλτιο; Έχετε την εντύπωση κ. Τζανακούλη πως όλοι εκείνοι που "μάτωσαν" για να φθάσει η παράταξη της "Λάρισα, νέα αρχή" μία ανάσα πριν τη νίκη, θα παραβλέψουν τον ύπουλο ρόλο που διαδραματίσατε, στερώντας από την κ. Καραλαριώτου το δήμο;

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η περίπτωση του συναδέλφου αποστράτου κ. Παπαπαρίση. Τα μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την υποψηφιότητά του ως "έκπληξη της τελευταίας στιγμής". Και είχαν δίκιο. Επρόκειτο για έκπληξη, αλλά για μία δυσάρεστη έκπληξη για όλους εμάς τους αποστράτους.
Ο κύριος συνάδελφος μέσα σε μία νύχτα ξεπούλησε όλα εκείνα για τα οποία οι απόστρατοι αγωνιστήκαμε τα χρόνια της κρίσης, όταν και βάναυσα τσακίστηκαν οι ζωές μας από γιγαντιαίες περικοπές. Για την ανάκτηση εκείνων που δικαιούμαστε, για το δικαίωμα να ζήσουμε μία αξιοπρεπή ζωή μετά από δεκαετίες υπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Ήταν ο ίδιος που μόλις μερικούς μήνες πριν έδινε το σύνθημα για να κατεβούμε στα πεζοδρόμια και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι. Ήταν ο ίδιος που ζητούσε την καταδίκη της παρούσας πολιτικής και του κυβερνώντος κόμματος. Τι άλλαξε άραγε από τότε; Τι του τάξανε και ήπιε το νερό της λήθης;
Ο λαός του νομού της Λάρισας όμως έχει και μνήμη και κρίση. Και στις 25 Ιανουαρίου θα δώσει την απάντησή του."