Στην απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας να απολύσει συνδικαλίστρια, αναφέρεται σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού.

Μεταξύ άλλων σημειώνει:

H απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, σε συνέχεια αντίστοιχης του μονομελούς Πρωτοδικείου, να αποδεχτεί την απόλυση συνδικαλίστριας από την Επιχείρηση Gοοdy’ s, κόντρα στην ισχύουσα νομοθεσία (ο συνδικαλιστής δεν μπορεί να απολυθεί παρά μόνο έπειτα από απόφαση της επιτροπής του άρθρου 15, που στην προκειμένη δεν συνέτρεχε λόγος να αποφασίσει), αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων θα συνεχιστεί.

Η επιχείρηση το 2013 είχε προχωρήσει σε απολύσεις πάνω από 10 εργαζομένων, ανάμεσά τους και η συνδικαλίστρια, επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών.

Έπειτα από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας προς την επιχείρηση για παράβαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, που απαγορεύουν την απόλυση συνδικαλιστών πραγματοποιήθηκε δικαστήριο στις 11/02/2015, όπου η επιχείρηση αθωώθηκε.

Το Συνδικάτο θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης”.