Έγιναν χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας τα εγκαίνια της έκθεσης του Φώτη Νατσιούλη « ΄Όταν οι φωτογραφίες μιλούν». Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση πάνω στη διαλεκτική της εικόνας και τoυ λόγου.

Η έκθεση διοργανώθηκε στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας . Στα εγκαίνια στα οποία ήταν κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, καλωσόρισε το κοινό η κ. Βουλγαράκη, διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου και στη συνέχεια η πρόεδρος του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας κ. ΄Αντα Σαρτζή μίλησε για την ιδέα της έκθεσης, η οποία βασίσθηκε στην κριτική ματιά που υπάρχει πίσω από τις φωτογραφίες του κ. Νατσιούλη, φωτογραφίες που κρύβουν ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι και ένα κινηματογραφικό σενάριο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Γιώτα Φώτου που μαζί με την κ. Ιωάννα Φωτιάδου ήταν η κριτική επιτροπή, μια που η όλη διοργάνωση είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Τα βραβεία πήραν η Ναταλία Καλλιμάνη  και η Σταματία Βλάγκα.

Το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας συνεχίζεται σήμερα με προβολή των ταινιών του Σύλλα Τζουμέρκα « Χώρα προέλευσης» και « ΄ΕΚΡΗΞΗ» με την παρουσία του ίδιου του Σκηνοθέτη. Μετά την προβολή της δεύτερης ταινίας θα γίνει συζήτηση με το κοινό. Στις 19:00 ο Σύλλας Τζουμέρκας θα βρίσκεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο για να συζητήσει με το κοινό και να δώσει συνέντευξη τύπου.