Στο πλαίσιο του μαθήματος βιωματικές δράσεις, οι μαθητές της Α΄ τάξης του 13ου γυμνασίου που εργάστηκαν ομαδικά για το θέμα: <<Ατυχήματα, από το σπίτι ως το σχολείο>>, συμμετείχαν σε σχετική δραστηριότητα για την πρόληψη των ατυχημάτων και τις πρώτες βοήθειες. 

Την υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας οργάνωσε η Κα Λάππα Αναστασία, επισκέπτρια υγείας, παρουσιάζοντας κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό και επίδειξη σχετικών τεχνικών αντιμετώπισης -κατά περίπτωση και περίσταση- των συχνότερων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την αφίσα τους, ως αποτέλεσμα της συλλογικής τους προσπάθειας για τα τροχαία ατυχήματα, τις κακώσεις, τις δηλητηριάσεις, τα φάρμακα, την ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων και χώρων κ.α.

Στη συνέχεια διατύπωσαν εξαιρετικά ερωτήματα προς την ομιλήτρια, τα οποία είχαν προετοιμάσει σε σχετικό φύλλο εργασίας, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις γόνιμης και ενδιαφέρουσας συζήτησης.

Κλείνοντας, προγραμμάτισαν να ακολουθήσουν την καθημερινή διαδρομή ενός συμμαθητή τους, από το σπίτι του για το σχολείο, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα προβλέπει η κυκλοφοριακή αγωγή, φώναξαν δυνατά το σύνθημα ατυχήματα τέλος!!!  και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα την υπεύθυνη της δράσης.