Η Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ 1990 για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους αλλά να ευαισθητοποιήσει και να υπενθυμίσει στην κοινωνία τόσο τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας όσο και το δικαίωμα της για ποιότητα ζωής.

Τα κράτη και οι φορείς θα πρέπει να εργαστούν για πολιτικές και προγράμματα που θα επιτρέψουν στους ηλικιωμένους να ζήσουν σ’ ένα περιβάλλον που ενισχύει τις δυνατότητες τους, προάγει την ανεξαρτησία τους, ενώ τους προσφέρει στήριγμα και φροντίδα καθώς γηράσκουν. Μια ισχυρή Τρίτη ηλικία που θα έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει σημαντικά στην αναπτυξιακή διαδικασία και στο έργο της οικοδόμησης πιο παραγωγικών και ειρηνικών κοινωνιών θα είναι προς συμφέρον ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων για να τιμήσουν τα μέλη τους, πραγματοποίησαν στο κέντρο “Κτήμα Βερσαλλίες” εκδήλωση μουσικοχορευτική με φαγητό και διασκέδαση. Παρουσίασαν το πρόγραμμα τους τα δυο χορευτικά, η χορωδία και το μουσικό σχήμα των ΚΑΠΗ. Απήγγειλαν ποιήματα με ανάλογο θέμα εργαζόμενοι και μέλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη ο κ. Παπαδημόπουλος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος των ΚΑΠΗ κ. Κων/νος Τσιαούσης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καλαμπαλίκης ,η διευθύντρια Πρόνοιας κ. Ευθυμία Ζιώγα, ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής κοινότητας κ. Κων/νος Ζέβλας και η προϊσταμένη των ΚΑΠΗ κ. Έλλη Μπαλογιάννη.

Οι ηλικιωμένοι πέρασαν μια υπέροχη βραδιά με χορό, φαγητό και τραγούδια.