Έκθεση έργων της ζωγράφου Σοφίας Μεγαλοοικονόμου διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών σε συνεργασία με την ΕΛΟΣΥΛ (Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας) στην ισόγεια αίθουσα του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά, από την Τρίτη 3 μέχρι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Ο τίτλος έκθεσης είναι “Θαλασσογραφίες και Ναυάγια” και περιλαμβάνει έργα νησιών, θαλασσών και ναυαγίων. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. Την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ κ. Δήμητρα Μπαρδάνη. Για το έργο της ζωγράφου θα μιλήσει ο δάσκαλός της Ευθύμιος Μαρτσέλης. Ο κ. Βασίλης Σφέτσας, μέλος της ΕΛΟΣΥΛ, θα απαγγείλει ένα θαλασσινό ποίημα.

Σύντομο βιογραφικό

Η Σοφία Μεγαλοοικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον καθηγητή Ευθύμιο Μαρτσέλη. Έχει συμμετάσχει σε 6 ομαδικές εκθέσεις. Ζωγραφίζει από μικρή ηλικία. Τα πρώτα της έργα ήταν προσωπογραφίες με μολύβι και κάρβουνο. Ζωγραφίζει με ελαιοχρώματα, ακρυλικά κ .α. Άλλα έργα της είναι τοπία, γυμνό, νεκρή φύση, γλυπτά- προτομές και κατασκευές από μέταλλο.