Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 21/03/2015, το τριήμερο εκπαιδευτικό – βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: “Διαχείριση συγκρούσεων στη σχολική τάξη”, που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ν. Λάρισας του Ο.ΚΑ.ΝΑ, σε συνεργασία με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας κ. Χατζημίχου Κων/να.

Το σεμινάριο ήταν διάρκειας 15 ωρών, και πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 19 έως και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, σε χώρο του Κέντρου Πρόληψης, επί της  οδού Μανωλάκη 11Δ . 

Πήραν μέρος 20 Εκπαιδευτικοί από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του νομού Λάρισας.

Οι εκπαιδευτικοί στο παραπάνω σεμινάριο, εκπαιδεύτηκαν στην εκμάθηση ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων ή αλλιώς δεξιοτήτων ζωής (life skills) και στη Διαχείριση των συγκρούσεων στη σχολική τάξη. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί και καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία και την εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης ν. Λάρισας – ΟΚΑ.ΝΑ ).

Στόχος μας η δημιουργική διαχείριση των συγκρούσεων στο σχολείο, μέσα από τη θετική επικοινωνία και συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας.

Συντονίστρια του σεμιναρίου, το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης  Βασιλική Τσιάτα, Κοινωνιολόγος.